Un terorist ISIS se converteşte la creştinism după ce s-a confruntat cu „dragostea creştină”

2459 0

terrorista-de-isis-cambio-dereligion-al-ser-salvado-por-monjes-cristianosOrganizaţia misionară Christian Aid Mission, a comentat recent că militanţi ai Statului Islamic, se deghizează în refugiaţi în unele tabere ale acestora din Iordania, coordonate de ONU, unde aceştia omoară oameni şi vând sau cumpără fete. Unul dintre aceşti terorişti, conform unor informaţii ale respectivei misiuni, a abandonat vechea lui îndeletnicire, după ce a văzut „dragostea creştină” în aceste tabere de refugiaţi.

„Bandele musulmane sosesc aici ca şi refugiaţi, dar au propria lor agendă”, a spus un director al misiunii, al cărui nume nu a fost dat publicităţii din motive de securitate. „Sunt ca şi o mafie. Oamenii sunt inclusiv asasinaţi în interiorul taberelor, şi refugiaţii se tem să spună că au văzut pe cineva, ca să nu-i omoare. Dacă îi întrebi îţi răspund: nu ştiu nimic, eu dormeam”.

Milioane de persoane fug din Siria şi Irak, căutând să scape din războiul civil. Mulţi dintre aceştia se află  în ţările vecine precum Iordania, Turcia şi Libanul, unde taberele de refugiaţi au oferit adăpost, dar nici acestea nu sunt sigure, a mai spus directorul misiunii. „Ultima dată când am fost într-o tabără, am avut un poliţist cu mine. Taberele sunt locuri periculoase pentru că au în ele luptători ISIS, miliţii sirene şi miliţii irakiene. Este un loc frecventat de bande. Omoară oamenii în interiorul taberelor, cumpără şi vând fete, uneori chiar copile”.

Statul Islamic a persecutat minorităţile religioase, în cea mai mare parte creştini, în multe cazuri obligându-i să se convertească la islam, sau să fie decapitaţi. Directorul misiunii a sugerat că această practică continuă şi în interiorul taberelor, unde ISIS a făcut rădăcini.

De asemenea, directorul a împărtăşit povestea unui luptător ISIS care a venit din nordul Siriei, într-o tabără din Iordania, cu intenţia de a-i omorî pe lucrătorii creştini, dar şi-a abandonat planurile după ce a ascultat Evanghelia şi „a fost martor al dragostei creştine”.

„A fost pentru prima dată când şi-a dat seama cum islamul le-a spălat creierul privitor la creştinism şi care era de fapt realitatea pe care au văzut-o la creştini”, a spus directorul. „Şi vorbim de o zonă din Iordania care are trei moschei fundamentaliste sunite, ce îi motivează pe oameni să se ridice şi să lupte”.

Militantul convertit era atât de entuziasmat cu noua lui credinţă încât directorul a trebuit să-l calmeze pentru că a început să primească ameninţări de la alţi jihadişti ce doreau să-l omoare pentru că s-a convertit.

Steve Van Valkenburg, directorul Christian Aid Mission pentru Orientul Mijlociu, a comentat în septembrie pentru portalul The Christian Post, că refugiaţii şi misionarii creştini au o deosebită oportunitate de a vesti Evanghelia şi de a demonstra dragostea lui Hristos în faţa oamenilor din aceste tabere de refugiaţi.

„Cred că mulţi dintre refugiaţi văd lucrurile diferit acolo, pe de o parte văd musulmani luptând contra altor musulmani şi apoi văd cum creştinii încearcă să ajungă la ei cu dragoste şi să le ofere ajutorul de care au nevoie”, a spus Valkenburg, care a mai adăugat că lucrătorii creştini de acolo nu demonstrează doar caritate ci lucrează cu şi pentru Isus Hristos. Nu lucrăm pentru a construi un regat pământesc. Acest lucru trebuie să atragă atenţia lumii.

Au mai fost cazuri anterioare în care militanţi islamici s-au convertit la creştinism, aşa cum a fost un caz în luna iunie, când un combatant a avut un vis în care i-a apărut „un bărbat în alb”, care i-a spus că este Isus Hristos. Gina Fadely, director de tineret de la Frontier Missions, a raportat atunci acest incident, când a mai spus că acel bărbat a confesat că a omorât un număr semnificativ de creştini, înainte de a avea experienţa cu visul şi de decizia lui de a se întoarce la Isus Hristos.

Sursa: The Christian Post

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns