Un delincvent se predă poliției după ce a devenit creştin

1196 0

Au trecut zece ani de când Merice Brown a fost implicat într-o bătaie de stradă, urmată de împuşcături, în care un bărbat a fost rănit, iar el reuşise să scape fugind de la locul faptei, ajutându-se de o bicicletă. Cu cinci luni în urmă s-a petrecut însă un fapt care merită să fie făcut public deoarece este cu totul ieşit din comun. Merice Brown s-a prezentat la sediul poliţiei din Leicester (Anglia) unde a mărturisit că în anul 2005 l-a împuşcat pe un bărbat în faţă, dând detalii despre acel incident, care din cauza lipsei de probe a rămas nerezolvat. Cazul a fost prezentat de portalul Daily Mail şi preluat apoi de The Christian Post.

Conform notei informative de la poliţia din Leicester, acesta a decis să mărturisească tot, deoarece cu puţin timp înainte şi-a predat viaţa lui Isus Hristos, devenind un creştin născut din nou. Bărbatul de 31 de ani, a dorit astfel să-şi descarce conştiinţa vinovată şi să plătească pentru faptele comise.

În 3 Martie 2005, Brown se plimba cu bicicleta prin Kennington când a văzut pe un tânăr de 19 ani ce intra să se tundă în Exotic Barbers. S-au privit unul pe altul în stradă, apoi Brown a intrat după el în frizerie. A urmat un schimb de cuvinte, apoi strigăte şi în cele din urmă bătaie. Brown a reuşit să scape dar s-a întors repede cu un pistol şi a tras patru focuri de armă asupra celuilalt. Tânărul a fost rănit grav la faţă, dar Merice a fugit cu bicicleta. Ca prin minune tânărul a scăpat cu viaţă, fiind dus imediat la spital unde a fost tratat de o rană la mandibulă şi încă trei la frunte. Datorită faptului că nu a existat nici o persoană suspectă, cazul a rămas nerezolvat, în ciuda tuturor investigaţiilor făcute de către poliţie.

În 2 Martie 2015, Merice Brown, s-a prezentat însă la sediul poliţiei din Leicester şi a mărturisit totul. A dat detalii despre ce s-a întâmplat în ziua respectivă, inclusiv unde a îngropat arma, aceasta fiind găsită apoi de către detectivi. Merice s-a declarat vinovat de intenţie de asasinat, posesiune de armă de foc şi muniţii, cu intenţie de a periclita viaţa altora.

În urma mărturisirilor făcute, un tribunal l-a condamnat la 12 ani închisoare, fiind apoi întemniţat în Inner London Crown Court.

Privind la acest caz, inedit în felul său, mi-am amintit de o remarcă făcută de Richard Wurmbrand care spune: „Cu Hristos eşti liber în închisoare, iar libertatea fără El este închisoare”.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns