Tinerii arabi binecuvântează Israelul pe reţelele sociale

1252 0

Tineri arabi din Arabia Saudită, Irak, Yemen şi alte ţări arabe folosesc mediile sociale pentru a spune lumii că ei iubesc Israelul.

Tendinţa a început, conform  lui Al-Monitor, un mediu de comunicaţie popular din Orientul Mijlociu, când un musulman arab, cu cetăţenie israeliană, care a făcut parte din Forţele de Apărare ale Israelului (Israel Defense Forces, presc. FDI), a vrut să convingă pe alţi arabi din Israel că Israel Defense Forces nu sunt o „armată a răului” şi că soldaţii acesteia nu sunt atât de setoşi de sânge, aşa cum sunt descrişi în filmele de propagandă arabe. Dar în loc de mesaje de la audienţa arabă de cetăţenie israeliană, spre care se îndrepta, a început să primească mesaje de pace şi dragoste de la tineri arabi din toată regiunea.

M…, cel care a relatat întâmplarea la Al-Monitor,sub protecţia anonimatului, şi-a dat seama că partidele politice arabe din Israel puneau afişe prin care protestau faţă de recrutarea tinerilor arabi-israelieni, în armata din Israel. „Am văzut reclame care erau afişate în satele arabe, dirijate de activişti din Balad şi din alte partide arabe, pe care scria: Israel Defense Forces nu merită efortul. M-am înfuriat”, a spus.

„M-am decis să le răspund pe Facebook, aşa că am deschis o pagină pe care am numit-o „Israel Defense Forces chiar merită efortul”, dar în loc să primesc răspunsuri de la tinerii arabi-israelieni, spre care îmi îndreptam de fapt campania mea personală, am început să primesc poze şi texte de la tineri din toată lumea arabă. Am rămas perplex”, a spus M… site-ului Al-Monitor.

O tânără din Arabia Saudită a publicat un video în care îşi arăta paşaportul ei saudit verde, pe fondul unei scene stradale din Jeddah, spunând pe fond: „Bună ziua. Sunt o tânără din Jeddah, Arabia Saudită. Sunt membră din unul dintre triburile cele mai cunoscute din Hiyaz şi îţi arăt aici Square Darajeh, un faimos monument din Jeddah. Vreau să transmit un mesaj de pace şi dragoste pentru Israel şi pentru dragii ei cetăţeni. Ştiu că este surprinzător ca un cetăţean din Arabia Saudită să transmită un mesaj poporului din Israel, dar este un principiu de bază al democraţiei, în care toată lumea este liberă să-şi exprime propria opinie. Sper ca toţi arabii să fie tot aşa de înţelepţi ca şi mine şi să recunoască că şi Israelul are dreptul asupra pământului din Palestina”.

Un tânăr din Irak a publicat o poză cu paşaportul său, de-a lungul râului Tigru. „Vreau să trimit un mesaj de pace şi dragoste îndrăgitului popor israelian”, a spus. „M-am decis să filmez un video şi să vă spun: este adevărat că suntem două ţări care nu avem relaţii de prietenie, dar nu mă interesează. Eu cred că numărul de persoane care sprijină pe Israel aici, creşte constant”.

Un alt tânăr i-a trimis o poză lui M… cu un mesaj de mână, scris în ebraică, arabă şi engleză. Este întotdeauna acelaşi: „Îl iubim pe Israel”.

M… a trimis celor care l-au contactat şi mesaje private. „După ce am primit un video din Bagdad, am întrebat persoana care mi l-a trimis, ce l-a determinat să publice acest mesaj prin care sprijină Israelul. Bărbatul din Irak mi-a răspuns: „O să fiţi surprins. Nu sunt unicul. Există aici o mulţime de persoane tinere care gândesc aşa cum gândesc eu. Tot ceea ce ni se întâmplă aici în Irak – asasinate, terorism, băi adevărate de sânge –  ne-au demonstrat că Israel nu are nimic de a face cu acestea. Sunt atâţi tineri care sunt sătui de atâtea războaie religioase dintre suniţi şi şiiţi”.

Bineînţeles, există un sentiment crescător pro-Israel şi între tinerii arabi-israelieni, în special între cei creştini. Ehab Ashkar, un credincios arab din Nazareth, a spus următoarele portalului Israel Today, când a fost întrebat despre acest fenomen:

„Ca şi un arab care trăieşte în Israel, este o mare onoare pentru mine să locuiesc alături de fraţii mei evrei. Eu îi binecuvântez. Îi iubesc şi este un privilegiu pentru mine să le pot spune despre credinţa mea din cartea lor, Biblia. Există o cale adevărată, pe care putem merge împreună în dragoste, unitate şi pace, arabii şi evreii – prin intermediului Prinţului Păcii, Isus Hristos”.

Tradus şi adaptat din Israel Today

Un material video, cu un mesaj aemănător puteţi viziona pe https://benidradici.com/cea-mai-frumoasa-lectie-de-iertare-

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns