Teologia prosperității este venin mortal, conform cântărețului Marcos Vidal

4286 1

Marcos Vidal, pastor în Biserica Evanghelică Salem din Madrid și cunoscut cântăreț creștin, ce este cunoscut în special în Spania și America Latină, a publicat recent o carte în care pune sub semnul întrebării una din tendințele moderne ale teologiei creștine.

Cartea intitulată „Con Permiso” (Cu permisiune), în care se poate vedea atât simplitatea autorului cât și buna cunoaștere a Scripturii a acestuia, Marcos Vidal dedică un întreg capitol așa zisei teologii a prosperității, ce este tot mai des întâlnită în multe biserici și care câștigă tot mai mult teren pe eșichierul evanghelic mondial.

Spre sfârșitul capitolului, Marcos Vidal spune: „Pentru că această temă a prosperității, așa cum este predicată azi, oricât de mult aș căuta-o, nu o găsesc în Evanghelie și mi se pare o teribilă diversiune, ce duce la o mare confuzie și deviază atenția de la esență. Mai mult decât atât, cred că este un venin mortal”.

De asemenea putem citi: „Am fost deosebit de șocat să constat cum în lumea occidentală și tot mai mult și în alte țări, se face loc unui mesaj ce este foarte clar orientat înspre ce este material, perisabil, „spre ceea ce astăzi este și mâine piere …”

Apoi autorul ne vorbește despre un verset foarte popular, ce este folosit de astfel de predicatori pentru a-și justifica mesajul: Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 1:2) – ceea ce este de fapt o simplă formulă de salut, dar care este scoasă din context, proclamând importanța unui model de viață creștină prosperă în cele materiale.

Între alte lucruri și punând doar un singur exemplu dintre atâtea ce le-am putea pune, Isus a spus: Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. (Matei 6:19-21) Având aceste cuvinte atât de clare, ce vin chiar din gura Domnului Isus, cum este posibil ca această doctrină a prosperității, să genereze atâta polemică și atâtea dezbateri între creștini? Nu ar trebui să pierdem nici măcar un minut cu această temă”, conclude cunoscutul cântăreț, ce a publicat până în prezent 14 discuri de muzică creștină, în cei 25 de ani de activitate în Biserică.

Dintre cei mai cunoscuți predicatori ai teologiei prosperității, am putea menționa pe Kenneth Copeland, Jesse Duplantis, Joel Osten și Creflo Dollar, ultimul dintre aceștia provocând o intensă polemică în Statele Unite în cursul anului trecut, când la un program de televiziunea, a cerut audienței de peste 200 000 de telespectatori să doneze fiecare câte 300 de dolari pentru a-și cumpăra un avion privat, în valoare de 65 milioane de dolari, „de care avem nevoie deoarece avem o echipă de 15 persoane ce călătoresc împreună cu mine și aeronava poate să transporte 50 de tone de materiale”.

Sursa: http://www.mimejoralabanza.com/2016/06/15/marcos-vidal-evangelio-prosperidad-veneno-mortal/

 

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment

  1. Internetul și noile tehnologii – soluții și propuneri – Blog Creștin Ardelean Viorel Răspunde

    […] Teologia prosperității este venin mortal, conform cântărețului Marcos Vidal19 iunie 2016În „Apologetică” […]