Creștinii evanghelici sunt prigoniți în Mexic și în Chile

1256 0

11 membri ai unei familii de creștini evanghelici sunt asasinați în Puebla – Mexic, iar o biserică este incendiată în Chile, credincioșii fiind scoși afară sub amenințarea armelor.

Masacru al unei familii de evanghelici în Mexic

 

Mai mulți bărbați cu cagule pe față au intrat în mai multe locuințe ale aceleiași familii din localitatea San Jose El Mirador, din statul Puebla –Mexic, lăsând în urmă 11 persoane asasinate și cel puțin încă două fete rănite de gloanțe.

575c8c7be2fa5_mexicoG

Cei decedați, cinci femei, patru bărbați și două fete, erau din aceiași familie și se presupune că au fost asasinați pentru că erau creștini evanghelici. Incidentul a avut loc vineri dimineața devreme.

Conform mediilor locale, o fetiță de patru ani rănită, a reușit să fugă pe o cărăruie până în localitatea cea mai apropiată numită El Portero, unde a cerut ajutor. Încă nu se cunosc motivele acestui masacru dar primarul din acea regiune, Vicente Lopez a indicat că victimele sunt creștini evanghelici și că ar putea fi vorba de motive religioase.

Conform unor informații ale autorităților locale, victimele erau de mai mulți ani în conflict cu celelalte familii neevanghelice, motiv pentru care principala linie de investigație este cea religioasă.

Confraternidad Nacional de Iglesias Cristianas Evangelicas (Frăția Națională a Bisericilor Creștine Evanghelice) are încrederea că această dramă va fi clarificată și cei vinovați vor fi pedepsiți. Într-un comunicat, președintele organizației, Arturo Farela Gutierrez, a cerut fermitate față de aceste acte de violență, cerând intervenția Procuraturii Generale a Republicii, a Secretariatului Guvernului și a Comisiei Naționale a Drepturilor Omului.

Deși recunoaște că în general există o anumită toleranță religioasă față de evanghelici în Mexic, încă există state precum Chiapas, Oaxaca, Puebla, Jalisco și Guerrero, unde creștinii evanghelici sunt persecutați, în special de majoritatea catolică din aceste zone. (Protestante Digital)

O biserică este incendiată în Chile

O biserică evanghelică a fost incendiată vineri seara de necunoscuți cu fețele acoperite, ce au asaltat biserica din localitatea Padre Las Casas, Regiunea Araucania. Indivizii înarmați au intrat în incinta bisericii în care se aflau aproximativ 10 credincioși adunați la rugăciune.

Credincioșii au fost scoși afară sub amenințarea armelor, după care atacatorii au incendiat imobilul și apoi au fugit.

Serviciul de rugăciune al congregației era condus de Braulio Navarrete, care a relatat că acei oameni „au intrat și au început să tragă strigând: ieșiți repede de aici dacă nu vreți să muriți arși de vii”.

La locul incendiului au sosit pompierii ce au încercat să stingă focul, dar edificiul a fost distrus de flăcări. În acest timp poliția încerca să verifice cine erau posibilii autori ai atacului. În timpul nopții au fost reținuți patru suspecți ce au fost duși la poliție pentru declarații.

La locul incidentului, poliția găsit un pamflet al grupului Weichan Auka Mapu (Lupta din teritoriul rebel), grup ce s-a făcut cunoscut în 20 Aprilie prin intermediul unei scrisori și care și-a atribuit până în prezent responsabilitatea a peste 40 de atentate în zonă.

La locul faptei a ajuns și reprezentantul guvernului din Chile, Mario Gonzales, care a calificat cele întâmplate ca pe un „fapt deosebit de dureros”, în special pentru că în acel loc nu s-a respectat nici credința și nici viața persoanelor ce se aflau în interiorul bisericii”, motiv pentru care a anunțat o investigație legală. (Protestante Digital)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns