Rick Warren – Familia lui Dumnezeu (Biserica) va supraviețui la tot ce este cunoscut în lumea modernă

1120 0

„Peste 1 000 de ani, dacă încă va mai fi viață pe acest pământ, aici nu va mai exista un gigant precum Microsoft. Nu va mai exista nici Hollywood peste 1 000 de ani. Nu va mai exista nici măcar Statele Unite ale Americii, pentru că nici o împărăție pământească nu durează pentru totdeauna. Nu va mai exista nici unul din aceste lucruri pe care le considerăm că sunt atât de mari”, a scris recent Warren în jurnalul său devoțional.

În schimb „Familia lui Dumnezeu” (Biserica), va supraviețui la tot ceea ce este cunoscut în ziua de azi, inclusiv la Microsoft, Hollywood, sau Statele Unite, a completat pastorul de la Saddleback Church, care a mai adăugat: „Toate acestea vor dispărea, dar familia poporului lui Dumnezeu încă va mai exista. Nu îmi cer scuze când vă spun că a te integra într-o familie spirituală, este lucrul cel mai important pe care îl poți face în această viață”

Warren a făcut aceste comentarii pentru a argumenta că „toți creștinii trebuie să se integreze într-o biserică locală”, deoarece „aceasta va dura mai mult decât orice alt lucru pe care îl faci”.

„Deoarece ceea ce face diferența în această lume este că Biserica va dura mai mult decât cariera ta. Va dura mai mult decât hobby-urile tale”.

„Va dura mai mult decât orice alt lucru ce se poate face. Este singurul lucru care va dura pentru totdeauna, deoarece este vorba de ceva ce schimbă viețile. Există doar două lucruri ce vor rămânea pentru totdeauna: Cuvântul lui Dumnezeu și Poporul lui Dumnezeu

Comentariile lui Warren asupra naturii eterne a Bisericii au fost expuse și la încheierea Purpose Driven Conference (Conferinței conduse de Scopuri) ce a avut loc timp de trei zile în campusul Lake Forest ce aparține de Saddleback Church. Prima conferință de acest tip în aproape o decadă, la care persoane din 33 de națiuni și toate cele 50 de state ale Americii, au putut să participe la acest eveniment a cărui temă a fost „O nouă speranță pentru biserica ta”.

„Lumea are nevoie de speranță mai mult ca oricând”, a declarat Warren la deschiderea conferinței. „Speranța noastră nu se află în guvernele noastre. Niciodată aceasta nu va veni prin intermediul vreunui politician. Speranța noastră nu se află în ceea ce punem la Casa Albă, dar se află în ceea ce punem la cruce”.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns