Un ziar din SUA refuză un anunț publicitar pentru că acesta conținea cuvântul „creștin”

956 0

Un ziar din Tennessee, SUA, a generat o intensă polemică, după ce acesta a refuzat să publice un anunț publicitar a unei librării creștine. Așa cum publică Fox News, Louis McGinnis și familia lui, sunt proprietarii a două magazine, Cedar Spring Christian Store, având ca obiect lucrativ, vânzarea de material evanghelic. Magazinele se află în Knoxville, Tennessee.

Doamna McGinnis a sunat la ziarul local News Sentinel, pentru a solicita publicarea unui anunț la secțiunea publicitate a ziarului, prin care doreau să anunțe importante reduceri la produsele lor, generate de închiderea unuia din cele două magazine. Doamna a redactat conținutul anunțului, unde erau incluse numele și adresa magazinului, data și numărul de telefon. Două zile mai târziu, când a deschis ziarul pentru a verifica anunțul, surpriza cu care s-a întâlnit era că acesta lipsea.

Văzând cele întâmplate, a sunat la ziar, iar funcționarul de la celălalt capăt al firului i-a răspuns că anunțul a fost refuzat deoarece acesta conținea un cuvânt „ofensiv”. Când doamna McGinnis a întrebat care era cuvântul cu pricina, i s-a răspuns că era vorba de termenul ”creștin”. Dar nu a primit nici un fel de explicație rezonabilă la această cenzură la care era supusă firma lor și nici nu erau anunțați că le se returnează banii.

„Nu știam că acest ziar consideră termenul „creștin” ca fiind ofensiv până ce am încercat să publicăm acest anunț”, a explicat doamna McGinnis. „Pentru noi creștinii, acest lucru poate fi interpretat ca pe un pumn în față”.

Pentru că nu putea să înțeleagă deloc ce s-a întâmplat, doamna McGinnis, a publicat incidentul în Facebook, prin care întreba: Considerați termenul „creștin”ca fiind ofensiv?. La puțin timp, zeci de persoane comentau acest lucru și profund indignate reclamau ziarului să revină asupra deciziei. Datorită repercusiunilor negative, ziarul a retractat cele întâmplate spunând: „Am avut o defecțiune în sistemul informatic”. „Ne cerem scuze pentru „orice neînțelegere” față de atitudinea noastră privitoare la creștinism”, anunțând că vor publica materialul timp de două zile, fără nici un cost adițional.

Surse: NoticiaCristiana.comFox News

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns