Pulsul persecuției religioase (19) – Pakistan, China, Filipine

1042 0

Patru biserici sunt în pericol de a fi demolate în Lahore – Pakistan, un preot din China ce îi ajuta pe dezertorii din Coreea de Nord este găsit mort, iar boxerul filipinez Manny Pacquiao a fost aproape de a fi sechestrat de Statul Islamic

Patru biserici sunt în pericol de a fi demolate în Lahore – Pakistan

Creștinii din Lahore au protestat în fața Tribunalului Suprem din Lahore în urmă cu câteva zile (3 Mai), după ce au aflat că autoritățile au în plan demolarea a patru biserici din zonă. Motivul invocat de guvernanți este construirea unei căi ferate ce va traversa respectivele proprietăți.

Aceste planuri au ca obiectiv „umilirea publică a creștinilor”, au declarat protestatarii care au prezentat lozinci precum „nu vom ceda nici un centimetru din locurile sfinte” și „ne vrem drepturile noastre”. Cele patru biserici afectate sunt Biserica Catedrală, Biserica Naulakha, Biserica Sfântul Andrei și Biserica Wala Bohar.

Nu pot să stea în liniște și problemele creștinilor pakistanezi apar unele după altele”, a declarat Nasir Saeed director al CLAAS din Marea Britanie.

Creștinii din Lahore au fost ținta unor atacuri teroriste chiar în ziua de Paște în urma cărora 72 de persoane și-au pierdut viața. A fost atacul cel mai sângeros din Pakistan după cel de la o școală militară din decembrie 2014, care a lăsat 134 de victime, majoritatea copii.

Creștinii ce încă își plâng morții, în urma atacului din duminica de Paște, se confruntă acum cu o altă problemă, patru biserici istorice fiind în pericol de a fi demolate aici în Lahore, provincia unde creștinii sufăr cel mai mult”, a declarat Saeed.

Aceste biserici au fost construite înainte de fondarea statului Pakistan și se află în locuri care acum sunt scumpe, în locuri centrale și islamiștii sunt geloși. Nu pot suporta ca creștinii să dispună de asemenea proprietăți, așa că se folosesc de orice fel de scuze pentru a pune mâna pe proprietățile lor și a-i umili în public”.

Un nou raport al Comisiei pentru Libertate Religioasă din Statele Unite (USCIRF), publicat săptămâna trecută, evidențiază că în cursul anului trecut, Pakistanul „a continuat să promoveze și să tolereze violări sistematice, continue și flagrante ale libertății religioase”. (Christian Today)

Un preot din China ce îi ajuta pe dezertorii din Coreea de Nord este găsit mort

Un preot ce ajuta pe dezertorii nord-coreeni să fugă de regimul opresor al lui Kim Jong-un, a fost găsit mort în nord-estul Chinei, aproape de frontiera cu Coreea de Nord. Activiști ai drepturilor omului au sugerat că cel mai probabil aceasta este opera agenților de securitate trimiși de Phenian.

Han Choong-ryul era originar din Coreea, dar avea cetățenie chineză. Era preot în Changbai Church și era cunoscut pentru ajutorul pe care îl oferea dezertorilor ce reușeau să ajungă în China.

Acest preot a ajutat mult timp pe cei ce reușeau să fugă din Coreea de Nord”, a declarat Choi Sung-Young de la Korea Herald. „Se pare că regimul comunist de la Phenian l-a pedepsit pentru că folosea biserica lui ca ascunzătoare pentru refugiați”.

Dezertorii nord-coreeni ce sunt capturați în China sunt trimiși înapoi de către autoritățile chineze, motiv pentru care există o rețea de case și de persoane ce coordonează securitatea fugarilor până ce aceștia pot să iasă și din China. (Christian Today)

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, în pericol de a fi sechestrat de Statul Islamic

manny-pacquiao

Un grup musulman radical din Filipine, afiliat Statului Islamic, a conspirat pentru sechestrarea faimosului boxer filipinez Manny Paquiao sau a unuia din copiii acestuia, conform unui comunicat emis de președintele din Filipine, Benigno Aquino. Grupul radical Abu Sayyaf, ce a jurat loialitate Statului Islamic (ISIS), a pus la cale un plan pentru a-l sechestra pe cunoscutul sportiv ca pe o măsură prin care să câștige putere și să negocieze apoi eliberarea militanților săi ce sunt întemnițați.

Scopul teroriștilor este de a obține mai multe fonduri și de a obține controlul asupra unei provincii din sudul Filipinelor, unde să declare un Stat Islamic independent, a mai precizat președintele, care a adăugat că islamiștii aveau în plan și explodarea de bombe în capitala țării Manila.

Daily Mail a informat că planurile de sechestru ale islamiștilor au fost anihilate după ce autoritățile au descoperit complotul și trupele filipineze au redus capacitatea combatantă a grupului.

În urma acestui anunț, Pacquiao a vorbit cu ziariștii miercurea trecută.

M-am alarmat când am aflat că Abu Sayyaf aveau în plan să mă sechestreze. Mă surprinde acest lucru deoarece toți filipinezii îmi sunt prieteni. Mă încântă, în special musulmanii. Am cerut organelor de securitate să asigure protecție familie mele, pentru a evita orice pericol”, a declarat Pacquiao.

Manny Pacquiao este un bun creștin evanghelic și campion mondial de box la categoria semimijlocie. Şi-a împărtăşit în diverse ocazii experienţa lui de viaţă şi cum l-a întâlnit pe Dumnezeu, întâlnire ce a produs schimbări fundamentale în viaţa lui. A recunoscut faptul că „era un bărbat cu multe vicii” şi s-a săturat să-i tot promită soţiei lui Jinky că nu va mai bea, nu va mai juca jocuri de noroc şi nu o va mai înşela.

Astfel de promisiuni le călca în picioare la puţin timp după ce le pronunţa şi Pacquiao se trezea că „se află legat în jocurile diavolului”, după cum el însuşi a declarat. Pentru el lucrurile au început să se schimbe atunci când a început să citească Biblia, care l-a ajutat să-şi facă ordine în viaţa lui, lăsând în urmă viaţa păcătoasă.

Recent Pacquiao și-a anunțat retragerea din sportul profesionist și intenționează să intre în politică, fiind candidat pentru Parlamentul din Filipine la viitoarele alegeri. (The Christian Post)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns