Pulsul persecuției religioase (13) – Pakistan, India

1825 0

Două biserici din Pakistan sunt atacate cu bombe (15 morţi şi 75 de răniţi), iar în India creştinii sunt bătuţi pentru că au predicat Evanghelia.

Dublu atac cu bombă în Pakistan

Mujeres-paquistanies-Lahore-Pakistan-AP_CLAIMA20150315_0070_27

Cel puţin 15 persoane au murit şi 75 au fost rănite, într-un dublu atac cu bombă la Biserica lui Hristos (protestantă) şi la Biserica Catolică din Youhanabad, un cartier creştin din Lahore, Pakistan, la ieşirea acestora de la slujba de duminică. Grupul taliban Tehreek-i-Taliban din Pakistan (TTP), şi-a revendicat responsabilitatea ambelor atacuri, făcute de doi terorişti sinucigaşi.

Conform primelor informaţii, o persoană suspectă purta cu el o bombă, dar înainte a făcut să explodeze o grenadă în interiorul bisericii catolice.  Cum era de aşteptat, credincioşii s-au îmbulzit să iasă, iar la ieşire, teroristul a explodat bomba.

Atacurile din Lahore scot în evidenţă lipsa de securitate a bisericilor şi a instituţiilor creştine din Pakistan. Minorităţile religioase din această ţară se confruntă cu o discriminare socială şi instituţională generalizată şi ameninţarea cu violenţa sunt rezultatul expresiei urii religioase şi a politicii care încurajează această ură.

Lideri influenţi, între ei fiind clerici religioşi islamici, precum deputaţi şi miniştrii federali, au incitat la ură şi violenţă contra minorităţilor. Această situaţie se agravează datorită faptului că nimeni nu ia nici o măsură şi a influenţei grupurilor extremiste, care sunt greu de controlat.

Într-un comunicat, Emmanuel Yousaf Mani, Directorul Naţional al Comisiei Naţionale de Justiţie şi Pace, la fel ca şi directorul executiv Shane Cecil Chaudhry, au semnalat că gruparea teroristă TTP au omorât mulţi creştini: „Ne doare pentru familiile victimelor şi condamnăm extremismul, această formă greşită a religiei ca scuză pentru omorârea minorităţilor, care trebuie oprit. Solicităm ca guvernul provincial şi cel federal să ia măsuri serioase şi eficiente pentru protejarea comunităţii creştine, minoritară în Pakistan”. (Protestante DigitalClarin)

Creştini arestaţi şi bătuţi în India

cristianos-golpeados-india

Poliţia din India a arestat recent 20 de creştini care împărţeau literatură religioasă pe străzile oraşului Jaipur. Înainte de a fi arestaţi, aceştia au trebuit să înfrunte opoziţia unor fundamentalişti hinduşi, lucru care a provocat confuzie la sosirea poliţiei. Când aceasta a sosit, i-a arestat pe creştini şi i-a dus la sediu, unde au fost bătuţi.

Informaţia a ieşit la lumină prin intermediul organizaţiei Open Doors, datorită mărturiei lui Satish Babu, un lider religios din Hyderabad, şi el a fiind arestat şi care apoi s-a decis să raporteze incidentul cotidianului The Indian Express.

„Am venit doar pentru a predica mesajul lui Hristos şi nu am făcut nimic care să violeze legea şi ordinea aici. Dar am fost atacaţi de către bătăuşi pe stradă şi apoi loviţi brutal de către poliţie, fără nici un motiv”, a spus unul dintre creştinii arestaţi, căruia i s-a omis numele, din motive de securitate.

„Imediat ce am început, un bărbat s-a apropiat şi ne-a întrebat: Ce este aceasta? A luat un tractat şi apoi a plecat. El trebuie să fie cel care a sunat la poliţie” a spus pastorul Stephen Raj. Imediat a apărut un grup de manifestanţi hinduşi, apoi poliţia şi liderul naţionalist hindus Bharatiya Janata.

După ce evangheliştii au fost arestaţi, poliţia i-a interogat, chiar dacă după aceea li s-a dat drumul. Curios este că acest lucru se întâmplă după ce primul ministru al Indiei, a declarat că se va respecta libertatea religioasă şi că toate religiile vor avea dreptul să-şi practice credinţa şi să şi-o propage altora. (NoticiaCristiana.comAcontecer Cristiano)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns