Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini. Suntem pregătiţi? (6)

1826 1

Suntem cu toţii indignaţi când privim la ceea ce se întâmplă cu fraţii noştri din Orientul Mijlociu şi din alte zone ale globului. Într-adevăr situaţia lor este foarte critică şi pentru ei trebuie să ne rugăm. Dar persecuţia contra creştinilor cunoaşte şi alte forme, mai subtile, ascunse sub pretextul toleranţei, al pluralismului, uneori găsindu-şi sprijin la adăpostul unor legi emise de guvernanţi. Astfel de persecuţie se întâlneşte tot mai des în ţările democratice, din Europa de Vest şi America de Nord. Tradiţia iudeo-creştină, cu tot ceea ce a însemnat ea pentru progresul moral, social şi chiar economic al lumii occidentale, este împinsă spre periferie, făcând loc valorilor umanismului, unde nu mai este loc nici pentru Dumnezeu, nici pentru o moralitate bazată pe Scriptură şi nici pentru cei care vor să îşi trăiască viaţa conform Scripturii.

Suntem la cel de al şaselea articol pe această temă intitulată generic „Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini”, în care am prezentat cazuri de violare sistematică a libertăţii religioase în lumea occidentală, şi nu va fi ultimul. Astfel de cazuri sunt tot mai întâlnite, deci acestea marchează o tendinţă, care devine tot mai evidentă şi tot mai accentuată.

O asistentă medicală creştină a fost concediată după ce s-a rugat pentru o colegă musulmană.

Enya Newaz, de religie musulmană, avea probleme de sănătate şi colega ei Christian Victoria Wasteney s-a oferit să se roage pentru ea. „Ea era foarte emoţionată, plângea şi îmi vorbea că îi este frică că o să moară. I-am pus mâna pe genunchi pentru a o consola, întrebând-o dacă este bine şi m-am rugat pentru ea, cerându-i lui Dumnezeu să o vindece”, a spus Wasteney ziarului Daily Telegraph. „A fost ceva natural şi deschis ceea ce eu am făcut şi ea nu s-a opus în nici un fel”.

Wasteney i-a oferit de asemenea cartea „I Dared to Call Him Father” (Am avut curajul să-l numesc Tată), care vorbeşte despre o femeie musulmană care s-a convertit la creştinism.

Acum, Newaz o acuză pe Wasteney că a încercat să o convertească. Fundaţia NHS East London Fideicomiso a concediat-o pe asistenta creştină, care era angajată cu normă întreagă, spunând că a intimidat-o şi a hărţuit-o pe colega ei Newaz.

Wasteney spune că Newaz în plângerea depusă împotriva ei specifică că ea i-ar fi spus că dacă nu se converteşte, boala ei va continua. Ea crede că Newaz a fost constrânsă ca să depună plângerea. „Am vorbit de credinţele noastre dar în nici un moment nu i-am zis că drumul pe care merg eu, este singurul drum”, a spus asistenta lui Daily Mail. „Eu nu cred că este posibil ca să forţezi pe cineva să se convertească”.

Cele două s-au apropiat datorită pasiunii lor comune de a lupta împotriva violenţei şi a traficului de persoane, iar Newaz inclusiv ar fi încuviinţat că va participa la anumite evenimente ale bisericii frecventate de Wasteney.

„Este de-a dreptul ridicol ca oamenii să se simtă constrânşi să nu poată vorbi deschis despre religia lor sau despre propria lor viaţă spirituală”, a mai spus Wasteney. „Se vrea să ajungem  în punctul în care să ne fie frică să ne invităm colegii de muncă sau prietenii la unele evenimente precum botezul copiilor noştri sau la vreo nuntă, pentru a nu ofensa pe nimeni”. (Charisma News)

Un elev dintr-o şcoală din Florida a fost disciplinat după ce o organizaţie ateistă s-a simţit ofensată deoarece acesta într-o dimineaţă, a pronunţat fraza God bless America (Dumnezeu să binecuvinteze America), prin instalaţia de megafonie a şcolii.

Un purtător de cuvânt al Districtului Şcolar din Condatul Nassau, a spus că elevul de la Yulee High School (Şcoala Secundară din Yulee) s-a abătut de la conţinutul ştirilor aprobate de a fi difuzate în dimineaţa de 9 Februarie şi a pronunţat cuvintele God bless America, cauzând o aparentă incomoditate pentru doi elevi atei. „Nu a fost parte din conţinutul ştirilor din acea dimineaţă”, a spus purtătorul de cuvânt Sharyl Wood. „Directorul a luat măsurile adecvate, vorbind cu elevul şi aplicându-i măsuri disciplinare”.

Măsuri disciplinare aplicate elevilor?”, se întreabă Todd Starnes în Charisma News. „Care este pedeapsa pentru că i se cere lui Dumnezeu să binecuvânteze America? 30 de lovituri de bici?”

În loc să informeze pe directorul şcolii de incomoditatea produsă, s-au dus la Asociaţia Umanistă Americană care a trimis o scrisoare directorului şi districtului şcolar, în numele celor doi elevi. „Este total nepotrivit şi ilegal ca o şcoală publică să înceapă ziua cu un comunicat oficial difuzat prin megafonie, indicând „Dumnezeu să binecuvânteze America”. O astfel de declaraţie afirmă credinţa în Dumnezeu, validând o viziune teistă şi este denigrantă pentru atei şi necredincioşi”, se afirmă în comunicatul asociaţiei ateiste, trimise directorului şcolii.

Mai târziu, asociaţia ateistă a primit un mea culpa de la directorul şcolii, asigurându-i că un astfel de comportament nu se va mai repeta, iar elevul respectiv „nu va mai avea privilegiul de a face anunţurile de dimineaţă”, a spus directorul. (Charisma News)

Primăriţa oraşului Atlanta, Kasim Reed ameninţă cu distrugerea reputaţiei lui Kelvin Cochran

Primăriţa oraşului Atlanta, Kasim Reed, a ameninţat că reputaţia ex-şefului pompierilor din oraş, va fi distrusă în cazul în care acesta va depune o plângere. „El o să piardă”, a spus Reed la televiziunea WAGA, „Şi în acest proces, reputaţia lui va fi distrusă, pentru că oamenii vor vedea că nu este onest”.

Fostul şef al pompierilor din Atlanta, care a fost concediat în decembrie anul trecut pentru o carte care el a scris-o despre credinţa lui creştină (detalii AICI), a prezentat o plângere în 19 Ianuarie la Equal Employment Opportunity Commission. (Comisia pentru Egalitatea Oportunităţilor), al cărui caz a generat o dezbatere naţională asupra libertăţii religioase, în mediile publice. (Charisma News)

M-au dat afară pentru că am spus că Isus îmi este co-pilotul

Un şofer de camion din Rio Grande Valley, a spus că a fost concediat de firma la care lucra, din cauza credinţei religioase. El a mai spus că a fost dat afară pentru că a scris „Isus” în locul co-pilotului din fişele de registru zilnice.

Fiecare şofer de camion care circulă pe şoselele din Statele Unite, este obligat prin lege să completeze zilnic o fişă de registru, unde sunt înregistrate orele de conducere şi pauzele aferente, timp de 24 de ore (ceva asemănător discurilor tahograf în Europa).

Ramiro Olivarez, a spus că în fişa de registru trebuie completată rubrica şoferului cu numele şi semnătura, iar în cea a celui de al doilea şofer, doar numele, fără semnătură, iar el scria acolo zilnic numele „Isus”.

„Acest grafic zilnic nu este strict al lui Ramiro Olivares. Isus este co-pilotul meu şi eu cred acest lucru. Cred că El este cu mine”, a spus Ramiro.

Firma la care lucra, l-a atenţionat „să termine odată cu prezentarea unei documentaţii incomplete şi să nu mai falsifice documente legale”. De asemenea, i-a comunicat că a specifica în scris numele lui Isus ca şi co-pilot, este o violare a legilor federale şi statale.

„Isus este al meu co-pilot şi mie nu îmi este ruşine de acest lucru. Nu am falsificat nici o fişă zilnică, niciodată”, a spus Ramiro. Sergentul de poliţie Johnny Hernandez a spus că de multe ori şoferii de camioane, falsifică fişele de registru cu scopul de a conduce mai multe ore decât este permis. (KRGV.com)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment

  1. Daniel Răspunde

    Însă voi nu sânteți în întuneric pentru ca ziua acea să vă prindă ca un hoț…
    Întradevăr sânt multe forme în care ”gustăm” prigoana, dar dacă am “gustat ce bun este Domnul”, orice prigonire am privi’o ca pe un mare avantaj pentru că suferințele de acum nu sânt vrednice să fie puse alături de slava viitoare. Însă dacă ne punem speranța în lucrurile trecătoare, simțim o mare durere când acestea ne vor fi luate.
    Deci, să o rupem cu păgânătatea și cu lucrurile lumești, pentru ca atunci când vedem aceste lucruri(prigonirile), să putem zice și noi cum a zis Isus: “-Tată, iartă-i că nu știu ei ce fac”. Dacă am avea suficientă iubire în inimile noastre, am compătimi mai mult pe prigonitori decât pe cei prigoniți, pentru că pe cei prigoniți îi așteaptă o mare răsplătire(dacă nu se leapădă de Domnul) dar pe cei ce prigonesc îi așteaptă focul veșnic(dacă nu se pocăiesc). Iar noi dacă vom avea ură în inimile noastre, vom avea aceeași plată ca ei.
    Dumnezeu să aibă milă de fiecare.