Poliția din Brazilia în genunchi la rugăciune

2703 0

Espirito Santo, situat în estul Braziliei, la nord de Rio de Janeiro, este unul din cele 26 de state ce formează federația braziliană. Dar, acest frumos ținut de pe coasta Atlanticului, s-a văzut recent implicat într-un lanț de violență, furturi, atacuri stradale, omucideri, etc, datorită grevei în care a intrat poliția militară din acest stat, fapt de care au profitat răufăcătorii și oamenii certați cu legea.

Numai în orașul Gran Victoria, numărul de morți violente a ajuns la 95, conform lui Jorge Leal, președintele Sindicatului Poliției Civile din Espirito Santo.

Cu situația scăpată de sub control, Forțele Armate și agenții Forței Naționale de Securitate, s-au văzut nevoite să intervină și să încerce să restabilească ordinea pe de o parte și să repună poliția militară la locul ei, pe de altă parte. Conform legilor Braziliei, poliția militară nu are dreptul la grevă.

Dar, între zecile de materiale video, ce arată scenele de oroare de pe străzi, unul dintre acestea iese totuși în evidență. Un grup de pastori s-a reunit cu Batalionul nr 9 al Poliției Militare din Cachoeiro, pentru a se ruga împreună. Este impresionant să vezi peste 20 de bărbați și femei în genunchi, care împreună cu pastorii implorau pe Dumnezeu, ca acesta să intervină și să aducă pacea și binecuvântarea peste statul lor.

Același grup de pastori evanghelici s-au întâlnit în acea dimineață în Jeronimo Monteiro Square, chiar lângă primăria municipiului, pentru același lucru, adică rugăciune pentru oraș.

Este adevărat că problemele politice și sociale trebuie rezolvate de către politicieni, forțele de ordine, organele judiciare, responsabili civili, dar exemplul din Cachoeire ne arată că există și alte alternative când este vorba de rezolvarea crizelor în care ajunge societatea. Iar când responsabilii politici, poliția. armata și judecătorii înțeleg că nu au nici o șansă de reușită dacă nu-l implică pe Dumnezeu acolo, atunci există șanse reale ca problemele oamenilor să fie rezolvate. Un exemplu la care ar trebui să ia aminte și cei implicați în criza în care se află România de câteva săptămâni bune.

Sursa: NoticiaCristiana.com

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns