O tânără cântăreaţă îşi declară credinţa în Yeshua (Isus) la televiziunea din Israel

2245 0

În Israel orice evreu care dezvăluie public că este creştin şi crede în Yeshua (Isus), poate să creeze o situaţie conflictuală. În multe cercuri poate să fie considerat un apostat, sau poate chiar să trăiască momente de ostilitate, hărţuire şi persecuţie din partea grupărilor ultra-ortodoxe. Dar lucrurile se schimbă, şi în Israel emerge un grup de tineri ce cred în Yeshua şi care sunt dispuşi să îşi manifeste credinţa cu voce tare.

În 24 decembrie anul trecut, în plină sărbătoare de Hanukkah (Sărbătoarea Luminilor la evrei), o tânără de 20 de ani, Shai Sol, şi-a manifestat credinţa în Yeshua în faţa întregii ţări, la televiziune şi în acest fel, mulţi iudei au putut să facă cunoştinţă cu o mărturie creştină, iar credincioşii creştini s-au simţit provocaţi şi încurajaţi.

Shai se prezenta la programul de televizune HaKochav Haba (Viitoarea stea a Israelului), un reality show, pentru a descoperi voci noi. În acel program se prezenta o scurtă introducere a concurentului în care acesta povesteşte ceva din viaţa lui. Când a sosit momentul pentru Shai ca să vorbească cu moderatorii programului Assi Azar şi Rotem Sela, ea spus atunci: „Mi se pare corect să vă spun că sunt o evreică mesianică”.

Responsabilii programului au rămas puţin încurcaţi, aşa că au întrebat-o: „Ce semnifică acest lucru?” La care Shai a răspuns: „Evrei care cred în Tanakh (Vechiul Testament) şi în Noul Testament”. Şi a adăugat: „Noi credem în Yeshua”. Sela a intervenit: „Deci acesta este un tip de creştin?”. Shai a explicat că această credinţă în Isus ca fiind Mesia, este un „curent al iudaismului”

Mama lui Shai a explicat spunând: „Este un curent la iudaismului pentru că Noul Testament ne-a aparţinut nouă înainte de a fi luat de către creştini”.

Azar şi-a exprimat apoi îngrijorarea că anunţul despre credinţa ei, ar putea să-i altereze pe membrii juriului de la o justă evaluare a prestaţie sale muzicale şi a sfătuit-o că „atunci când juriul va vorbi cu tine, lasă această poveste”.

„În nici un caz”, a răspuns Shai. „Nu vreau să ascund ceea ce sunt”.

Sela, populara personalitate a televiziunii din Israel, a replicat în schimb: „Aceasta este ceea ce este ea, de ce ar trebui să-şi ascundă credinţa”.

„Cine vrea să mă accepte, trebuie să mă accepte aşa cum sunt”, a mai spus Shai.

În cele din urmă, pentru că prezenţa ei în faţa juriului a fost scurtă, a decis să nu mai menţioneze tema, iar în urma unei prestaţii muzicale fascinante, a fost admisă să treacă în următoarea fază a concursului.

Mărturia aceste fete, într-o ţară în care creştinii reprezintă mai puţin de 1 % din populaţie, a reprezentat un act de curaj exemplar. Un tânăr din Haifa a scris în pagina lui de facebook: „Pentru prima dată în istorie, o persoană de naţionalitate evreiască şi-a declarat credinţa în Yeshua, în direct la televiziune”. Ca reacţie la mărturia fetei, în facebook, mai mulţi tineri au creat un slogan „Gam ani Yehudi Meshihi” (şi eu sunt un evreu mesianic)  care a fost preluat apoi de mulţi şi publicat pe paginile lor, încurajaţi de curajul tinerei cântăreţe.

Fuentes:  Israel Today,  Messiah´s Mandate

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns