Numai 1 din 10 americani mai posedă o viziune biblică asupra lumii

1952 1

Numai 10% dintre americani mai păstrează o viziune asupra lumii complet biblică, cu toate că 46%, adică aproximativ 46 de milioane de adulți din Statele Unite, pretind că duc o viață creștină.

Conform unui sondaj efectuat de American Culture and Faith Institute și publicat în 27 Februarie, șapte din zece americani se autodenumesc creștini, dar relativ puțini au fost capabili să răspundă la câteva întrebări biblice și altele despre crezurile creștine.

„Investigația noastră a cules informații despre atitudinile și comportamentele relaționate cu probleme practice precum minciuna, înșelăciunea, furtul, pornografia, natura lui Dumnezeu și consecințele păcatelor nerezolvate”, a spus investigatorul George Barna,ce a dirijat studiul.

Aceasta este ceea ce face diferența între numărul de persoane ce se consideră creștine – peste 7 din 10 – și cei ce posedă un punct de vedere biblic – atât de alarmant – doar unul din 10”.

Investigatorii au intervievat 6 000 de persoane, împărțite în trei grupuri: publicul în general, pastori protestanți conservatori din punct de vedere teologic și un al treilea grup pe care ei i-au denumit „creștini conservatori activi spiritual”, pe care le-au urmărit din anul 2013.

Chestionarul a cuprins 20 de întrebări despre credințele spirituale de bază și alte 20 ce evaluau comportamentul. Apoi investigatorii au revizuit răspunsurile la cele 40 de întrebări „în legătură cu conținutul biblic, numărând la fiecare persoană participantă, răspunsurile cu conținut biblic consistent”.

Doar 4 % din tinerii între 18 – 29 de ani, au obținut un procent de peste 80 %, ce au putut fi calificați de investigatori ca și „ucenici” integrați.

Termenul „ucenic integrat” are ca obiectiv să identifice pe acele persoane pe care credințele religioase stabilite, cuprinse în sondaj, doctrinare și comportamentale, le influențează modul de viață.

„În desfășurarea acestui studiu, am descoperit că unii pot pretinde că cred în ceva, dar dacă comportamentul lor nu reflectă aceste credințe, este îndoielnic că aceștia cred cu adevărat ceea ce spun”, a semnalat Barna.

„Isus i-a învățat pe ucenici că crezurile corecte sunt bune, dar măsura adevărată a fiecăruia este calificată de roadele aduse în viață, referindu-se la rezultatele aplicării credințelor personale. Drept rezultat, am creat această unitate de măsură cu intenția de a amesteca ambele: credința și comportamentul, pentru a estima consistența biblică a cosmoviziunii poporului”.

„De fiecare dată când se fac astfel de estimări, trebuie mers cu grijă. Suntem conștienți că această investigație ne oferă doar rezultate estimative și nu absolute. Numai Dumnezeu știe cu adevărat cine este creștin. Doar El știe cine posedă un punct de vedere biblic. Numai Dumnezeu știe ce se află în mintea și inima fiecărei persoane”, a spus Barna ca răspuns la posibilele critici la acest studiu.

The Christian Post

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment