Activiștii pro-avort, batjocură în Argentina și sprijin legislativ în Franța

1204 0
„Este o meschinărie să decizi că un copil trebuie să moară pentru ca tu să poți trăi cum dorești” – Maica Tereza

Este de-a dreptul jenant pe de o parte, dacă privim la ceea ce s-a întâmplat în Argentina și îngrijorător pe de altă parte, dacă ne uităm la ce se pregătește în Franța.

Activiștii pro-avort nu sunt doar agresivi în manifestare, ci sunt pur și simplu vulgari, obsceni, grosolani în modul în care își promovează ideologia. Pe de altă parte se bucură de sprijin puternic, fiind apărați din umbră (sau chiar fățiș) de persoane și corporații influente, care își exercită presiunea și asupra clasei politice. În acest sens ar trebui să privim la ce fel de limbaj verbal, sau imprimat pe lozinci s-a folosit la acele manifestații anti-Trump, când noul președinte a anunțat că va sista finanțarea clinicilor de avort, și care a fost reacția Europei, care s-a angajat că va suplini financiar acest deficit, anunțat de Washington.

Dar în acest articol aș vrea să privim la două aspecte concrete ce s-au petrecut recent, unul întâmplându-se în Argentina, iar celălalt este în curs de desfășurare în Franța.

În Argentina, un grup feminist a realizat o dramatizare în plină stradă, și încă chiar în fața unei catedrale, prin care practicau un avort unei femei ce chipurile reprezenta pe Fecioara Maria. Evenimentul, îndreptat clar împotriva Bisericii Catolice din Argentina, a provocat o reacție de respingere nu doar în comunitatea creștină din țară, ci în multe părți ale lumii. Actul a avut loc în timpul unui marș ce a avut loc în 8 Martie, de Ziua Femeii, iar o poză ce a surprins faptul, a fost publicată în Twitter. În poză se vede o femeie îmbrăcată în așa fel ca să semene cu mama Domnului Isus, cu pumnul ridicat și cu un zâmbet pe față, în timp ce o substanță ce simulează a fi sânge, curge din partea inferioară a corpului. Femeia are și un rozar atârnat la gât. Lângă ea, un grup de femei cu fețele acoperite de glugi roșii, sunt cele ce efectuează avortul.

Artiști, editori și activiști culturali, au ieșit în apărarea acestui act, în timp ce Alfredo Zecca, episcopul orașului Tucuman, unde a avut loc aceste execrabil teatru, a spus într-un comunicat: „repudiem cu tristețe acest eveniment lamentabil”. (sursa: Mundo Cristiano)

 

În Franța, grupurile pro-viață sunt pe punctul de a fi reduse la tăcere prin intermediul unei noi legi, prin care criticarea avortului va deveni o practică ilegală. Drept urmare, orice francez, publicație sau site web, ce va încerca să convingă pe o femei să nu facă avort, va fi în pericol de a fi condamnat la 2 ani de închisoare și o amendă de 31 000 de dolari.

Proiectul de lege „Crimă pentru interferență digitală”, trebuie să treacă de Senat și Adunarea Populară și în acest moment este revizuit de cel mai înalt corp legal din Franța, Consiliul Constituțional.

Dacă în Statele Unite, grupurile pro-viață sunt o forță politică, în Europa, astfel de mișcări sunt o minoritate. Dacă această lege va trece, așa cum mulți prevăd că se va întâmpla, în Franța se vor vedea practic reduse la tăcere. Guvernul spune că ceea ce se vrea este oprirea „informațiilor false” privitoare la avort. Liderii pro-viață numesc acest demers, cenzură și simt că se încearcă să li se închidă gura.

„Această lege prezintă riscul de a sufoca mișcarea pro-viață”, spune Jean Marie Le Mene de la Fundația Jerome Le Jeune. „Legea este extrem de periculoasă deoarece limitează libertatea de expresie. În primul rând pentru că guvernul decide ce este bine și ce este rău … și ceea ce se poate spune sau nu despre avort”

Site-uri pro-viață, precum este pagina web a Fundației Le Jeune, ar putea fi considerate ilegale. Franța a legalizat avortul în anul 1975 și în prezent este una din cele mai pro-avort țări din Europa. Conform unui sondaj din 2015, peste două treimi din francezi sunt de acord ca femeia să poată face un avort când ea dorește.

De asemenea, în Franța 96 % din bebelușii ce se presupune că vor avea sindromul Down, sunt avortați. Anul trecut, guvernul a interzis un spot publicitar care promova copii cu sindromul Down fericiți. Le Mene spune că guvernul vede avortul ca pe un progres social așa cum este eutanasia și dreptul căsătoriilor perechilor gay. (sursa: Mundo Cristiano)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns