Lideri din 6 denominaţii penticostale s-au reunit pentru a discuta crizele cu care se confruntă creştinii

1950 0

Liderii a şase denominaţii penticostale mondiale, care reprezintă peste 90 de milioane de membrii, s-au reunit recent în Los Angeles, pentru a discuta o amplă gamă de teme internaţionale şi naţionale. Întâlnirea liderilor penticostali din Los Angeles, s-a desfăşurat săptămâna trecută, în care timp de trei zile s-au discutat o serie de teme care au inclus: efectele terorismului, rolul bisericii în armonia rasială, libertatea religioasă şi problemele homosexualităţii, ca să numim doar câteva dintre cele discutate.

Liderii care au asistat au fost:

  • Charles E. Blake – preşedinte de Church of God in Christ”
  • George O. Wood – superintendent general „Assemblies of God”
  • Gleen Burris C. – preşedintele „International Church of the Foursquare Gospel”
  • Episcopul Doug Beacham – superintendent general International Pentecostal Holiness Church”
  • Mark Williams – supervizor general „Church of God”
  • Randall A. Bach – preşedintele Open Bible Churches”
  • Jack W. Hayford, ex-preşedintele International Church of the Foursquare Gospel”

Alte persoane care au asistat au fost funcţionari aleşi de fiecare organizaţie, inclusiv alţi membrii din Comitetul Internaţional al Bisericilor lui Dumnezeu: David Griffis, J. David Stephens, Wallace Sibley şi M. Thomas Propes.

Unul dintre obiectivele întâlnirii a fost oferirea oportunităţii ca fiecare lider să asculte şi să discute diversele teme naţionale şi internaţionale, precum şi crizele cu care se confruntă creştinii în toată lumea şi în acelaşi timp, să îşi aducă aportul la unitatea Trupului lui Hristos în toată lumea.

Charles E. Blake a spus: „Această reuniune a liderilor penticostali a oferit fiecărei persoane oportunitatea unică de a veni în Los Angeles şi să dialogheze cu colegii din alte denominaţiuni, cu credinţe similare, despre problemele cu care ne confruntăm cu toţii”. „Această întâlnire ne-a demonstrat ceea ce noi ca şi lideri creştini am spus şi am cunoscut cu mult timp înainte: toţi suntem mai buni când ne unim ca să fim una”, a mai adăugat.

George O. Wood – „Aceasta a fost cu adevărat o reuniune istorică. Noi suntem toţi nepoţii şi nepoatele trezirii din Strada Azusa, şi în aceste zile Duhul Sfânt ne proiectează uniţi, într-o mărturie unită. Rugăciunea lui Isus se împlineşte atunci când oamenii ne vor cunoaşte datorită dragostei pe care o avem unii faţă de alţii”.

Gleen Burris – „Există o puternică senzaţie că aceste convorbiri dintre noi, au avut ecoul Bisericii Primare, care a experimentat o unanimitate dinamică. Un proverb african spune: „Dacă vrei să mergi repede, du-te singur, dacă vrei să mergi departe, du-te însoţit”. Finalizarea Marii Însărcinări are nevoie de noi toţi”.

Ultima temă a discuţiilor a fost despre cum cele şase denominaţiuni pot să continue dialogul şi cu alţii, pentru a oferi oportunitatea includerii şi a altor denominaţii penticostale şi în acelaşi timp, să crească reprezentarea fiecărui grup.

Mark L. Williams declara: „Numai o Biserică unită va putea să ajungă la o lume divizată. Trebuie să fim una”.

Randall A. Bach, a explicat: „Întotdeauna este semnificativ să te întâlneşti cu lideri de aceeaşi credinţă. În particular înseamnă bucurie, dar comuniunea şi colaborarea cu lideri care au experienţe similare, cere şi urmăreşte plinătatea Duhului Sfânt. Familia noastră de slujitori şi biserici îmbrăţişează şi valorează dragostea şi respectul. Unitatea în Duhul îl glorifică pe Domnul”.

Este pentru prima dată în istorie când are loc o reuniune de acest tip, cu lideri care reprezintă o membralitate atât de ridicată.

Surse: COGICNoticiaCristiana.com

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns