Premierul Netanyahu – Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte

1552 0

Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte, din toată regiunea Orientului Mijlociu, a spus premierul Benjamin Netanyahu, în cadrul discursului ţinut în urmă cu o săptămână în faţa Comitetului de Afaceri Publice Statele Unite – Israel (AIPAC, în engleză). „Acest lucru se întâmplă – s-a exprimat Netanyahu – pentru că împărtăşim aceleaşi visuri. Pentru că ne rugăm, aşteptăm şi aspirăm la o lume mai bună; pentru că valorile care ne unesc sunt mult mai puternice decât diferenţele care ne despart, valori precum libertatea, egalitatea, justiţia, toleranţa şi compasiunea. În timp ce regiunea noastră se îneacă într-o barbarie medievală, Israel este cel care apără aceste valori, comune atât pentru noi cât şi pentru dumneavoastră”.

Demnitarul israelian a reamintit apoi audienţei, de diferenţa dintre Israel şi regimurile despotice care îl înconjoară: „În timp ce Asssad aruncă bombe asupra propriului popor, medicii din Israel le tratează victimele în spitalele noastre din zona Înălţimilor Golan. În timp ce creştinii din Orientul Mijlociu sunt decapitaţi şi vechile lor comunităţi sunt decimate, comunitatea creştină din Israel creşte şi prosperă, mai mult decât orice comunitate din Orientul Mijlociu. În timp ce femeile din regiune sunt persecutate, robite şi violate, femeile din Israel lucrează ca judecători supremi, directori generali sau piloţi de avioane de război”.

În finalul alocuţiunii, Netanyahu şi-a exprimat speranţa pentru viitorul relaţiilor dintre Statele Unite şi Israel. „Într-un obscur, sălbatic şi disperat Orient Mijlociu, Israel este un far al umanităţii, de lumină şi speranţă. Domnilor şi doamnelor, Israel şi Statele Unite vor continua împreună pentru că Statele Unite şi Israel sunt mai mult decât prieteni. Suntem ca şi o familie. Chiar dacă dezacordurile dintr-o familie sunt întotdeauna incomode, dar întotdeauna trebuie să ne reamintim că suntem o familie. Înrădăcinaţi într-un patrimoniu comun, în apărarea valorilor comune, împărtăşind un destin comun. Şi acesta este mesajul cu care am venit să vi-l spun azi. Alianţa noastră este solidă. Prietenia noastră este puternică. Iar cu eforturile noastre va fi mai puternică în următorii ani. Mulţumesc AIPAC, mulţumesc America. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi”.  

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns