George O.Wood – Tinerii părăsesc acele biserici care au abandonat autoritatea Scripturii

1694 0

În aceste zile se desfăşoară în Ierusalim Conferinţa “Empowered 21“, care reuneşte mai mulţi lideri din denominaţiile penticostale şi carismatice, chemaţi să înveţe şi să predice despre puterea Duhului de la Rusalii.

George-O-Wood-religious-liberty-video

În cuvântul său, George O.Wood, Secretarul General al Assemblies of God, s-a referit la ultimul sondaj Pew, dat publicităţii recent, care evidenţia declinul creştinismului în America, în special între tinerii adulţi.

Conform lui George O.Wood, crizele de credinţă între tinerii americani, se produc în acele biserici care „au abandonat credinţa în autoritatea Scripturii şi în centralitatea şi exclusivitatea lui Hristos”.

Assemblies of God  este denominaţia penticostală cu cea mai mare creştere şi pondere în Statele Unite, cu 3,1 milioane de tineri şi 34 % din membri, cu vârste sub 25 de ani, a explicat Wood.

„Tinerii abandonează bisericile tradiţionale”, a adăugat Wood, referindu-se la diferitele denominaţii care au adoptat în ultimii ani schimbări în probleme importante cum ar fi homosexualitatea activă. „Oamenii nu se pot agăţa de o credinţă care a fost distrusă de către acei care, în numele aceleaşi religii, resping principiile care au fost proclamate de fondatorul credinţei” a avertizat Wood,

Un alt studiu asupra acestei teme, care a fost prezentat recent, este cel al institutului Barna, care a confirmat că un sfert din populaţia americană cu vârste între 18 şi 29 de ani, este creştină practicantă, o cifră ce este mai mică decât cele din anii anteriori în Statele Unite.

Cu toate acestea, pentru Clint Jenkin, preşedintele grupului investigator, bisericile care cresc, sunt acelea care „demonstrează autenticitate, sunt interesate de viaţa comunităţii şi sunt dispuse să construiască relaţii”.

Dintre tinerii care nu cred, din Statele Unite, peste o treime au declarat că este din cauza percepţiei negative care o au faţă de liderii bisericii. De asemenea, majoritatea dintre ei văd creştinii ca fiind excesiv de critici (85%), anti-homosexuali (91 %), ipocriţi (85 %), şi insensibili faţă de ceilalţi (70 %).

Pentru Wood însă, problema este că biserica trebuie să le demonstreze tinerilor adulţi că aceasta este locul unde îl pot găsi pe Dumnezeu şi unde pot să trăiască o relaţie cu Isus.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns