FaceGloria, un „facebook” pentru creştinii evanghelici

1516 0

Popularul LIKE  este substituit de biblicul AMEN, pornografia şi violenţa sunt interzise, aşa cum vor fi interzise toate conţinuturile (text, foto, video) care au legătură cu consumul de alcool, droguri, tutun, blasfemia şi limbajul indecent.

Această nouă reţea de socializare a luat naştere la începutul acestei luni, impulsionată de 30 de persoane din mai multe biserici evanghelice din Brazilia şi a costat 13 000 de dolari. Deja contează cu 10 000 de membri şi obiectivul promotorilor este de a ajunge la 10 milioane într-un an.

FaceGloria are un chat şi se inspiră vizual din Facebook, deşi nu are nimic în comun cu acesta. Pentru a ajuta la difuzarea acestei noi reţele, fondatorii au angajat pe cântăreaţa de muzică creştină Bruna Karla (cea din imagine) şi pe una din stelele muzicii gospel din Brazilia, Aline Barros, pentru a efectua o campanie publicitară.

Înscrierea este simplă şi rapidă: este nevoie de o adresă de e-mail, un nume de utilizator şi o poză de profil. Nu există nici o legătură cu Facebook, deci nu este posibil să se caute prieteni pe care folosesc ambele reţele sociale. Disegn-ul este simplu şi într-un colţ al paginii se găseşte un difuzor care redă muzică religioasă.

FaceGloria nu se asociază la nici o biserică concretă sau la vreun partid politic. Deşi în principal această reţea este îndreptată spre credincioşii evanghelici, sunt bineveniţi şi cei din alte confesiuni religioase. Creatorii refuză eticheta de tradiţional şi afirmă că vor permite toate pozele care sunt prezentate într-o formă care respectă valorile creştine. De asemenea se va putea şi flirta, dar întotdeauna respectând principiile unui „ambient familiar creştin sănătos”.

Această platformă nu va putea fi folosită pentru ca cineva să-şi difuzeze ideologia, cum ar fi de exemplu homosexualii, explică unul din creatori. „Respectăm pe aceste persoane, dar această reţea este pentru familie şi pentru noi familia înseamnă un bărbat şi o femeie”. Controlul conţinutului este garantat de către o echipă care supervizează toate publicaţiile. Acei care vor viola regulile vor fi blocaţi.

Un proiect global

Responsabilii reţelei au achiziţionat domeniul facegloria.com cu obiectivul de a lărgi iniţiativa spre alte ţări. Faceglory nu are de moment reclame, dar Barros admite că pentru a se putea susţine, pagina web va trebuie să conteze cu banii ce vor putea fi încasaţi din publicitate. „Oricine va putea să-şi facă publicitate aici, atâta timp cât aceştia vor  respecta principiile noastre”, avertizează Barros.

„Este vorba de reţeaua perfectă pentru a împărtăşi cu alţii dragostea şi înţelepciunea creştină”, se poate citi pe frontispiciul paginii principale ale acestei noi reţele sociale.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns