Evanghelicii din Elveția sunt ținta atacurilor militanților pro-avort

1569 0

Militanți radicali pro-avort din Elveția au atacat casa liderului evanghelic Wilf Gasser,  după ce acesta a participat la un marș pro-viață.

Duminica trecută, Wilf Gasser a luat parte la un eveniment anual ce sărbătorește viața umană. Reuniunea de anul acesta a contat cu prezența a aproximativ 1 700 creștini ce s-au bucurat de un spectacol cu  muzică în direct și timp disponibil pentru a se ruga împreună.

Radicalii pro-avort din orașul Berna au organizat contra-marșuri și au amenințat organizațiile creștine în săptămânile precedente evenimentului. Sediul partidului popular evanghelic (EVP-PEV) și una din cele mai mari biserici evanghelice din oraș au fost atacate cu vopsea.

Ura promovată pe site-ul web al radicalilor de stânga a ajuns la un atac personal asupra lui Wilf Gasser, ce este președintele Alianței Evanghelice din Elveția (SEA). Indivizi neidentificați au lăsat inscripții evidente pe poarta garajului casei liderului evanghelic a căror mesaje erau: „Păstrați-vă credința pentru dvs.” sau „Opriți cruciada SEA”. Grupul ce se află în spatele acestei campanii în contra „Marșului pentru Viață” este faimos în capitala elvețiană.

Gasser și-a oferit disponibilitatea de a purta o discuție deschisă și pacifică cu persoanele ce l-au amenințat pe el, și cu alți creștini. El sugerează să se așeze în jurul unei mese cu reprezentanții acestor grupuri radicale pentru a deschide un dialog despre viziunea lui asupra lumii. „Voi accepta invitația” pentru a merge în orice loc pe care partea contrarie o propune, a spus.

Gasser a provocat de asemenea pe principalul cotidian regional, Berner Zeitung, de a scrie un reportaj în care creștinii să poată să-și explice foarte clar poziția în ceea ce privește bioetica.

„Opiniile celor ce ne numesc „homofobi”, „naziști” și „anti-femei”, sunt mult mai bine prezentate în mediile de comunicare, în comparație cu rezultatele mondiale privitoare la avort sau la selecția genetică a bebelușilor sănătoși”, a spus Gasser.

Comentând asupra violenței în contra unor creștini elvețieni, reprezentantul evanghelic a adăugat că mulți din cei ce simpatizează cu aceste grupuri violente sunt prost informați față de ceea ce creștinii cred cu adevărat.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns