Chiar se schimbă lucrurile în America???

1864 0

Se pare că da. Sau cel puțin așa se observă din primele decizii luate de proaspătul înscăunat în jilțul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Nu mă refer aici la chestiunile politice legate de fosta guvernare de stânga și de actuala guvernare de dreapta și nu mă refer nici măcar la chestiunile de ordin economic.

Una din primele decizii luate de domnul Trump, odată ajuns președinte, a fost ca să șteargă de pe situl oficial al Casei Albe acele pagini ce ofereau informații despre sistemul de sănătate și drepturile persoanelor din colectivul LGBT (lesbiene-gay-bisexuali-transsexuali). Informația a fost dată de portalul The Daily Best și se poate verifica încercând să se deschidă site-urile whitehouse.gov/the-record/health-care și whitehouse.gov/lgbt.

O altă decizie a administrației Trump are legătură cu clinicile de avort, prin care Congresul, cu binecuvântarea președintelui, dorește să elimine finanțarea publică destinată Planned Parenthood, considerată ca fiind cea mai mare clinică de avort din lume. (detalii AICI)

Deci se pare că dacă se vrea, se poate. Sperăm să vedem în continuare și alte schimbări pe această linie. Să nu mai aibă curajul o doamnă primar din Houston să-i cheme pe pastori la raport, cu predici cu tot, să nu mai vedem pe o funcționară rebelă că este băgată în închisoare pentru că, pe motive de conștiință, a refuzat să emită certificate de căsătorie pentru cuplurile gay, nici cofetarii sau florarii amendați pentru că au refuzat serviciile acelorași cupluri, etc.

Sperăm să nu mai vedem nici pe frații noștri din Orientul Mijlociu că le sunt tăiate capetele într-un mod ostentativ, în fața camerelor de filmat, de către o bandă de criminali ce pretind că duc o luptă sfântă, sub privirile indiferente ori neputincioase ale unor responsabili politici.

Actualul președinte pornește la drum cu un atuu important, pe care nu l-au avut predecesorii lui din ultimele decenii și nici majoritatea demnitarilor din marile cancelarii europene. El nu este ipotecat nici de marile corporații financiare, care să-i fii finanțat campania electorală, și nici de marile trusturi de presă, care în schimbul unor servicii posterioare, să-i fi promovat imaginea publică. Averea președintelui este estimată între 4,3 miliarde de dolari, conform revistei Forbes și 10 miliarde de dolari, conform declarațiilor proprii ale lui Trump, fiind considerat cel mai bogat președinte din toată istora Americii. Deci la capitolul finanțe, președintele nu va avea dureri de cap.

Trebuie să remarcăm un lucru. Președintele Trump nu este un sfânt, așa cum ar încerca unii să dea de înțeles. Dar în schimb, așa cum eu am priceput din publicațiile altora ce cunosc mai bine realitatea americană, el are în echipă câțiva oameni ce sunt creștini adevărați, începând cu propriul vicepreședinte. Tramp nu are mâinile legate, așa cum precizam mai sus, de aceea el va putea să facă câteva lucruri importante, dacă se va lăsa sfătuit de cei din echipa lui. Și mă refer aici la acele chestiuni morale care în ultimul deceniu au invadat pur și simplu agenda tuturor guvernanților din lumea occidentală, inclusiv pe cea a americanilor, sub oblăduirea mesianicului Obama.

Nu va fi ușor. Lobby-ul LGBT, pro-avort și pro-feminist, este unul foarte puternic, susținut din umbră de persoane și corporații foarte influente. De aceea lupta se anunță a fi una feroce. Cu amenințări, intimidări, procese, descalificări, manifestații de stradă, etc. Aceștia vor specula orice greșeală pe care noua administrație o va face, vor căuta să-l discrediteze pe președinte, scotocind în afacerile acestuia, în familia lui, în propriile lui cuvinte, chiar dacă au fost rostite în urmă cu 20 de ani. De aceea este bine ca orice decizie ce va fi luată, să fie bine cântărită și bine explicată omului de rând.

Exemplul lui Trump ar putea să marcheze o nouă tendință pentru anii care vor veni. Dacă se va face ceea ce trebuie făcut, și alți demnitari vor avea curajul să ia „taurul de coarne” și să se confrunte cu cei ce încearcă să implementeze noua moralitate.

Dar oricum, trebuie să știm un lucru. Această perioadă nu va fi decât un respiro pentru Biserica lui Hristos. Ar putea să fie o bună oportunitate pentru evanghelizare, pentru refacerea acelor biserici distruse moral sau doctrinar, pentru că s-au lăsat influențate (sau obligate) de guvernanți. Dar probabil după această perioadă de respiro, atacurile vor reveni în forță. Adevărata Biserică este una a opoziției, a persecuției, una care merge împotriva curentului și nu una ce este pe placul guvernantului. În cele din urmă tot acolo vom ajunge.

Se arată vremuri mai bune la orizont? Probabil că da. Vom știi să profităm de ele? Vom știi să ne regrupăm din mers dacă tot ceea ce sperăm se va dovedi că nu este decât o zugrăveală de fațadă? Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, avem nevoie unii de alții, avem nevoie de înțelepciune și chibzuință, avem nevoie de curaj, indiferent ce vor aduce vremurile.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns