Morgan Freeman vizitează o biserică penticostală pentru a studia fenomenul vorbirii în limbi

1789 0

Serialul „Istoria lui Dumnezeu cu Morgan Freeman”, prezentat de National Geografic, a reînceput în cel de al doilea sezon, iar în episodul 2 actorul ce a câștigat un Oscar vizitează o biserică penticostală pentru a verifica de aproape fenomenul vorbirii într-o limbă cerească, al vorbirii în limbi sau glosolalia.

Episodul al doilea, intitulat „Cerul și infernul”, începe cu o explorare a războiului prin intermediul practicilor creștinilor din Etiopia. După ce prezintă fața ascunsă a posesiunii demonice în Etiopia, spectacolul se luminează puțin când Freeman vizitează o biserică penticostală în Statele Unite.

„Acolo unde este întuneric, există de asemenea și lumină”, spune Freeman în timp ce introduce segmentul creștin. „Unele persoane  simt că sunt atinse de Cer într-o manieră fizică, în fiecare duminică”.

Actorul a călătorit până la Albuquerque, New Mexico, unde s-a întâlnit cu o emigrantă din Pakistan numită Annie. În timp ce se deplasau spre biserică, Annie i-a povestit lui Freemna cum a fost convertirea ei la creștinism. Ea a explicat că într-o zi, în timp ce se afla la rugăciune, a simțit că este mișcată într-un mod profund, a simțit niște emoții puternice și în continuare a început să-L laude pe Dumnezeu într-o altă limbă. Freeman deconcertat, întrebă dacă ar putea-o auzi vorbind în alte limbi, dar Annie îi spune că este posibil decât atunci când simte puternic prezența lui Dumnezeu, pe care ea nu o poate evita, dar de fapt nu este exclus dacă merg împreună la biserică.

Freeman a vizitat Newlife United Pentecostal Church, o biserică creștină ce se umple de credincioși ce vorbesc în limbi. Actorul de 79 de ani a consultat istoria biblică din Faptele Apostolilor cap. 2, ziua de Rusalii, când ucenicii lui Isus au fost botezați cu Duhul Sfânt, primind darul vorbirii în limbi.

După un timp de laudă și predica pastorului, Duhul lui Dumnezeu a început să-i miște pe cei din biserică și congregația a erupt în laude, mulți vorbeau în limbi, alții plângeau ba chiar o femeie a fost văzută sărind în sus și în jos.

Camera îl arată pe Freeman căutând admirația de pe fețele tuturor, chiar dacă el nu participa la acea experiență de adorare.

„Toți în jurul meu au fost atrași de o forță invizibilă. Iar cei ce vorbeau, cred că acesta este un limbaj al cerului. Se poate vedea pe fețele lor că se află cu adevărat într-un alt loc”, comentează Freeman.

Când Annie a început rugăciunea, actorul o întreabă dacă ea poate înțelege ceea ce spune, în timp ce vorbește în limbi.

„Când lăsăm pe Duhul Sfânt să curgă în noi, atunci nu mai avem control asupra noastră. Este doar Duhul ce vorbește prin tine”, explică Annie. „Nu trebuie să aștepți să urci la Cer, pentru că acest lucru este ceva ce vine de acolo”.

Freeman, profund afectat de cuvintele auzite spune că ceea ce a învățat acolo este că „adevărul fiecăruia este adevăr”.

A fost o experiență foarte puternică. Puteam să simt energia în acest spațiu. Oameni normali ce sunt transformați dintr-o dată de o anumită putere și apoi tot la fel de repede, revin la normal. Dar cred că penticostalii aduc Cerul pe pământ”.

„Acum, orice ar fi, cei ce au simțit puterea, nu mai sunt aceiași. Experiența le schimbă modul în care se văd pe ei înșiși, cum se relaționează cu alții, cum își trăiesc viața”, observă Freeman la sfârșitul la sfârșitul acestei secțiuni.

În cel de al doilea sezon al serialului, Freeman se întâlnește cu lideri religioși, oameni de știință și arheologi, pentru a-l ajuta să înțeleagă diferite teme ce se găsesc în religie precum „Alesul?” (Unsul), „Proba lui Dumnezeu” și Cerul și infernul”.

Sursa: The Christian Post

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns