Bono, cântăreţul irlandez – „mă rog pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu”

1565 0

bono Într-un interviu la televiziunea publică irlandeză, Raidió Teilifís Éireann” (RTÉ), liderul grupului muzical U2, a explicat cine este Isus pentru el, într-un mod categoric, ce nu prea întâlneşti.

Un fragment de video ce nu depăşeşte trei minute din această conversaţie cu veteranul ziarist, Gay Byrne a ajuns să devină viral în Internet, în ultimele zile. Acest material face parte dintr-un program intitulat „Special Bono: care este sensul vieţii” şi a fost difuzat de televiziunea irlandeză, anul trecut şi pe care îl reproducem în continuare:

Bono: „Am căutat în Scriptură pentru a găsi adevăruri poetice, pe lângă cele istorice de care sunt interesat şi este foarte clar, există un Isus istoric …”
Byrne (ziaristul de la RTE): „Da dar eu vorbesc de Dumnezeu”.
Bono: „Da înţeleg, dar eu văd … persoana lui Isus, modul prin care îl înţeleg pe Dumnezeu”.
Byrne: „De obicei, vă rugaţi?”
Bono: „Da”.
Byrne: „La cine şi ce vă rugaţi?”
Bono: „Lui Hristos”.
Byrne: „Lui Hristos? Şi ce cereţi?”
Bono: „Mă rog pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu. Pentru că atunci rugăciunile au o mai mare probabilitate de a se transforma în realitate. Aceasta este problema într-o rugăciune, nu? Noi nu o facem într-o formă foarte exagerată în familia noastră. Unii dintre noi se roagă chiar în pat, pentru că avem un pat mare la noi acasă. Ne-am rugat împreună cu toţi copiii noştri, citim Scriptura, ne rugăm … deşi nu este ceva regulat. Uneori când mergem duminica la biserică, mergem singuri, pe contul nostru ca şi familie”.
Byrne: „Pentru pace şi linişte?”
Bono: „Da pentru pace şi linişte. Şi ne rugăm de obicei pentru persoanele de care ştim că luptă cu ceva: cu vreo boală, sau …”
Byrne: „Atunci, cine a fost Isus, după opinia ta?”
Bono: „Cred că este o întrebare determinantă pentru creştini, cine a fost Isus. Şi cred că nu poţi scăpa foarte uşor, spunând: a fost un mare gânditor sau un mare filosof. Deoarece de fapt El umbla şi spunea oamenilor că este Mesia şi pentru acest motiv l-au crucificat. A fost crucificat pentru că El a spus că este Fiul lui Dumnezeu. Aşa că din punctul meu de vedere, sau era Fiul lui Dumnezeu, sau …
Byrne: „Sau nu era”.
Bono: „Nu, nu …. sau era ţâcnit! Uită de complexele unui mesia de rock n roll! Mă refer la a avea deliruri precum Charlie Manson. Şi îmi este dificil să accept că milioane şi milioane de vieţi au fost atinse, pe jumătatea globului, timp de 2000 de ani au fost atinse şi aceştia au simţit că vieţile le sunt schimbate, de un nebun? Sincer, nu pot să cred”.
Byrne: „Deci tu crezi că Isus a fost divin?”
Bono: „Da, aşa cred”.
Byrne: „Şi crezi că s-a ridicat în trup fizic dintre cei morţi?”
Bono: „Da … nu am nici o problemă cu minunile. Sunt înconjurat de minuni. Eu însumi sunt una”.
Byrno: „Aşa că atunci când vă rugaţi, vă rugaţi lui Isus?”
Bono: „Da”.
Byrno: „Lui Isus cel înviat?”
Bono: „Da”.
Byrno: „Şi tu crezi că promisiunile lui, se vor face realitate?”
Bono: „Da, cred cu adevărat”.

Declaraţiile lui Bono asupra credinţei sale, au fost urmărite cu mult interes în ultimii ani. Chiar dacă unii consideră că forma în care el îşi prezintă credinţa este de multe ori, puţin „ortodoxă”, este evident că este vorba de unul dintre liderii de opinie la nivel mondial care a vorbit foarte clar despre viziunea lui asupra lui Isus.

Bono, al cărui nume adevărat este Paul David Hewson, este un cunoscut cântăreţ irlandez şi liderul formaţiei de muzică rock, U2, care pe lângă activitatea de artist este implicat şi în activităţi umanitare în ţările din lumea a treia, prin combaterea sărăciei şi a ştergerii imensei datorii financiare a acestor ţări. A fost nominalizat de două ori pentru premiul Nobel pentru pace (2005 şi 2006), iar revista Times l-a numit „Personalitatea anului” în 2004. Este căsătorit cu Alison Ali Stewart din 1982 şi împreună au patru copii.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns