Un tânăr creștin este împușcat în plină stradă în Pakistan

1494 0

Creștinii din Pakistan, ce deseori sunt ținta unor atacuri fățișe ale majorității musulmane, de cele mai multe ori fiind invocată restrictiva și obtuza lege a blasfemiei, sunt de asemenea obiectul umilințelor și a abuzurilor unei justiții părtinitoare, ce îi favorizează pe musulmani, în defavoarea minorității creștine. Un astfel de exemplu recent este un tânăr creștin ce a fost împușcat în plină stradă, după ce acesta a refuzat să curețe o toaletă într-o duminică, când era ziua lui liberă.

Mama lui Noman împreună cu o parte din copii

Noman Munir Masih, un tânăr de 20 de ani din Sheikhupura, provincia Punjab, era singurul ce susținea financiar familia lui, de credință penticostală, după ce tatăl lui a murit în urmă cu doi ani, conform site-ului Morning Star News. Mama lui mai are trei băieți și două fete.

Masih lucra în departamentul de curățenie al orașului, la fel cum fac mulți creștini ce sunt obligați să muncească în astfel de locuri, ce sunt prost plătite în Pakistan. Tânărul s-a prezentat la locul său de muncă în ziua de 20 Martie, la ora 6 dimineața, unde după ce a făcut prezența, s-a deplasat împreună cu un alt tânăr și cu unchiul lui, spre Mandiala Road, o șosea din zonă unde avea să muncească în ziua respectivă. Chiar înainte să plece de la muncă, doi bărbați cu o motocicletă s-au apropiat de ei și unul a scos un pistol și l-a împușcat pe Noman pe loc, împușcătura fiind fatală. Un suspect a fost arestat.

Kashif Naimet, un avocat al familiei tânărului, a declarat la Morning Star News că un musulman influent local l-a amenințat pe Masih după ce acesta a refuzat să-i curețe WC-ul într-o zi de duminică. Conform celor raportate, musulmanul i-a zis tânărului că „îi va tăia picioarele și îi va ciurui corpul cu gloanțe pentru că i-a sfidat ordinul”.

Unii musulmani în Pakistan cred că pot să-i maltrateze și să le facă rău creștinilor deoarece sunt o comunitate minoritară, lipsită de resurse și influență pentru a-și putea căuta dreptatea.

„Noman era un măturător simplu și nu avea dușmănii cu nimeni”, a spus Naimet. „Refuzul său de a face curat așa cum i-a ordonat acel musulman se pare că l-a dus la moarte”.

Riaz Masih Bhati, președintele sindicatului măturătorilor din Sheikhupura a declarat că aproximativ 350 de creștini muncesc în departamentul de curățenie al orașului.

„Departamentul de curățenie are în componență în cea mai mare parte personal creștin în timp ce musulmanii sunt contractați în alte departamente. Au avut loc incidente frecvente prin care muncitorii creștini erau prejudiciați, dar asasinatul lui Noman, într-un atac riscant în plină zi, a adus un val de panică și dezechilibru în întreaga comunitate”, a spus Bhati.

Surse: Mundo Cristiano;

 

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns