Un milion de voci în apărarea creștinilor din Orientul Mijlociu

2158 0

Organizația internațională Open Doors, ce are ca obiect de activitate apărarea creștinilor persecutați din întreaga lume, inițiază campania „Speranță pentru Orientul Mijlociu”, cu scopul sensibilizării organismelor internaționale privitor la situația critică prin care trec creștinii din acestă zonă a lumii, atât de afectată de război și persecuție.

„Speranță pentru Orientul Mijlociu” este o campanie mondială ce dorește să implice atât creștinii de rând, cât și organizațiile neguvernamentale, privitor la situația dramatică a creștinilor din această zonă, în special Irak și Siria, unde milioane de creștini au fost persecutați pentru credința lor în ultimii ani.

Campania are drept scop „sprijinirea acestor credincioși, pentru ca ei să rămână în țările lor, unde Domnul dorește să fie „lumină și sare” în mijlocul societății în care trăiesc”, conform unui comunicat al Open Doors.

Având în vedere gravitatea situației, Open Doors estimează că această campanie va dura între 5 și 7 ani, perioadă în care se vor promova acțiuni și inițiative pentru apărarea drepturilor creștinilor, și pentru ca aceștia să poată face parte din societatea din Orientul Mijlociu și să nu fie tratați ca cetățeni de clasa a doua sau a a treia.

Strângere de semnături

Prima inițiativă, ce deja este pusă în mișcare, este o campanie de strângere de semnături. „Un milion de voci”, este obiectivul acesteicampanii, ce urmează să fie prezentate înaintea ONU, ca o petiție cu un amplu sprijin popular, pentru ca să se intervină în favoarea creștinilor din Irak și Siria.

„Credem că un milion de semnături sunt un argument cu greutate pentru a putea obține sprijinul organizației internaționale. Nu va fi prima dată când am reușit să obținem o îmbunătățire a situației creștinilor prin intermediul campaniilor masive de semnături, chiar dacă nici una dintre acestea nu au fost atât de ambițioase ca aceasta”, se explică dinspre Open Doors.

Petiția a fost elaborată bazându-se în pe informațiile pe care această organizație le-a primit de la liderii bisericilor din Irak și Siria. Această petiție va rămâne deschisă până în Iunie 2017 și deja este disponibilă la linkul http://mc.puertasabiertas.es/unmillondevoces/

Carta către ONU

Textul scrisorii adresată Secretarului General al Onu, ce se poate citi integral pe pagina web a organizației Open Doors, expune următoarele:
…. Pentru aceste motive, vă rugăm să folosiți pârgiile necesare în beneficiul creștinilor și a altor colective religioase din Siria și Irak cu scopul de:
– A asigura că bazele legale actuale și din viitor din aceste două țări vor promova și vor apăra drepturi egale și inalienabile pentru toți cetățenii, indiferent de rasă, religie sau altă condiție.
– A asigura îmbunătățirea condițiilor de viață a tuturor cetățenilor, dar în special a refugiaților, ca aceștia să se poată întoarce, și a celor deplasați în interior să li se asigure condiții pentru o locuință demnă, educație și locuri de muncă.
– Identificarea și echiparea liderilor religioși și a organizațiilor similare, pentru ca aceștia să poată să dezvolte un rol constructiv și central, cu scopul obținerii reconcilierii și reconstrucției societăților, atât cele din Siria cât și din Irak.

De mai mulți ani Open Doors a avertizat lumea întreagă de situația creștinilor din Orientul Mijlociu. În fiecare an această organizație elaborează un clasament al țărilor care practică persecuția creștinilor, în funcție de severitatea acesteia, unele țări din această zonă fiind de mai mult timp pe primele locuri ale acestei liste.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns