Spiritul unui profet – Ioan Botezătorul (predică de Leonard Ravenhill)

2089 0

Profeţii sunt o rasă ciudată de oameni. Ei sunt oamenii de urgenţă ai lui Dumnezeu pentru orele de criză. Iar preţul ca un om să fie profet, este că trebuie să trăiască singur… Toţi oamenii mari ai lui Dumnezeu au fost oameni foarte, foarte singuri.

Spun adeseori acest lucru … că atunci când întoarcem paginile Bibliei, cea mai provocatoare pagină este acea pagină albă care desparte Vechiul Testament de Noul Testament. Este o pagină albă, dar descrie o perioadă de 400 de ani de întuneric total. 400 de ani de întuneric, fără nici o lumină … 400 de ani de tăcere, fără nici un glas profetic …

Ioan Botezătorul – un om care a petrecut vreo 20 de ani acolo în pustietatea deşertului. Un om singur, un om ciudat … Şi cea mai mare nevoie astăzi în America, sunt convins de asta … Oricât de bune ar fi şcolile biblice, cu liniile lor de adunări şi fabricând predicatorii lor … Cea mai mare nevoie a Americii astăzi sunt profeţii … Dr. Packer a fost cel care a spus: „Dacă ai de gând să devii profet, ar trebui să predici pocăinţa, dar înainte de a începe, dedică-ţi capul Cerului, pentru că probabil nu vei continua să-l ai mai mult de 6 luni …”

Mi-ar fi plăcut să-l văd pe acest om, când Dumnezeu i-a spus: „Ioan, deja eşti aici de 20 de ani, acum ar fi mai bine să ieşi afară şi să predici”! V-am spus că lui Dumnezeu îi trebuie 20 de ani să-l facă pe un om să fie al Lui. I-au trebuit 20 de ani pentru a-l pregăti pe Ioan Botezătorul. Şi apoi el a predicat timp de numai 6 luni … Voi aţi fost la şcoli biblice timp de şase luni şi predicaţi apoi 20 de ani … nu-i de mirare că sunteţi aşa uscaţi!

(urmăriţi continuarea pe acest video)

 

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns