Temple Institute prezintă un video cu planurile celui de Al Treilea Templu în 3D

2792 0

Conform calendarului evreiesc, duminică 26 Iunie, a fost a noua zi a lunii Av, zi ce a primit numele de Tisha Beav. Este data aleasă ca şi zi de doliu în memoria tragicelor evenimente din istoria evreiască. Se crede că acesta a fost momentul în care babilonienii au distrus Templul lui Solomon în 586 î.H. şi apoi când romanii au distrus cel de Al Doilea Templu, în anul 70 d.H.

Dimineaţa devreme, 900 de iudei au urcat pe Muntele Templului, dar chiar dacă a fost o procesiune pacifică, palestinienii au reacţionat violent. Pentru ne-musulmani, oficial este interzis să se roage în acest loc, ce se află exact în centrul Ierusalimului. Poliţia a trebuit să intervină şi confuzia creată a dat ca rezultat arestarea câtorva iudei.

Câteva ore mai târziu, ca un fel de răspuns la violenţa cu care au fost primiţi aceşti iudei, Institutul Templului a publicat un video care arată primele imagini în 3D, a celui de Al Treilea Templu din Ierusalim. Creat cu ajutorul graficii computaţionale, materialul arată planurile de construcţie, ce sunt deja finalizate şi cum va arăta interiorul locului pe care Dumnezeu i-a ordonat lui Solomon să-l construiască. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Temple Institute şi de către site-ul Israel National News.

55b7dc620a06f_tercertemploG

Video-ul, cu o durată de trei minute, realizează un tur virtual prin sanctuarul principal, celelalte spaţii interioare sau exterioare şi se pot vedea planurile edificiului. În sanctuarul principal se pot vedea toate detaliile cerute de Halakhic (Legea Iudaică), cu dimensiunile pieselor utilizate în serviciul preoţesc, cum este menorah (candelabrul cu şapte braţe), altarul pentru tămâie şi masa pentru punerea pâinilor. Există inclusiv un spaţiu pentru reuniunile Sanhedrinului, care deja se află în funcţiune.

La scurt timp după ce au fost făcute publice, imaginile au fost anunţate de site-urile specializate în profeţie ca pe „un mare semnal”. De fapt Institutul Templului deţine deja un total de 70 de piese sacre, inclusiv altarul pentru sacrificii şi perdeaua care separă Locul Preasfânt, iar leviţii se pregătesc pentru a putea fi gata oricând să slujească.

O campanie în Internet, care a început în urmă cu un an, a reuşit să adune peste 100 000 de dolari pentru planurile arhitectonice. Ultima informaţie, publicată recent de Institutul Templului, este relaţionată cu vaca roşie, care este foarte aproape de a fi disponibilă pentru jertfe şi purificarea preoţilor. De asemenea a fost prezentat un plan de finanţare care va permite reconstruirea Templului cât mai repede.

Rabinul Chaim Richman, directorul Institutului Templului a semnalat: „O treime din poruncile din Torah, depind de construcţia Templului. Astăzi nu plângem doar pentru distrugerea celor două temple ci şi pentru incapacitatea noastră de a împlini o treime din Torah. Dar a sosit momentul să lăsăm doliul şi să începem să construim în serios. În timpul ultimelor trei decade Institutul Templului a făcut tot ce era posibil pentru a investiga şi a pregăti cel de al treilea Templu. În timp ce lumea iudaică este în doliu pentru templele pierdute, facem un mare pas înspre reconstrucţie. Avem planurile arhitectonice pentru Templu şi în acest moment suntem foarte aproape de a crea o vacă perfect roşie. Acestea sunt două componente esenţiale pentru imediata construcţie”.

Richman a mai spus că este inacceptabil ca steagul lui Hamas şi al Statului Islamic să fie înălţate de mai multe ori pe Muntele Templului.

Muntele Templului nu este doar un drept civil pentru poporul iudeu. El există pentru a da dreptul întregii umanităţi să poată să se roage în acest loc sfânt … Ceea ce noi vorbim aici este de o revoluţie spirituală în care Templul are un rol fundamental. Cred că această temă este mai populară ca oricând”.

 

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns