Pugilistul Manny Pacquiao, oferă „şi celălalt obraz” viitorului său rival din ring

2704 0

Campion mondial de box şi un bun creştin evanghelic în acelaşi timp, filipinezul Manny Pacquiao, i-a oferit viitorului său rival pentru titlul mondial, Floyd Mayweather, posibilitatea ca după meci să se roage împreună.

După mai multe luni de negocieri, în luna februarie s-a confirmat meciul de box dintre cele două stele ale ringului, meci ce va avea loc în 2 Mai în Las Vegas, fiind una dintre întâlnirile pugilistice cele mai aşteptate din acest an. Mayweather, de 37 de ani, este neînvins în toată cariera lui (47-0) şi 26 KO, iar Pacquiao, de 36 de ani, are un record de 57-5-2, cu 38 de KO, după ce la bătut pe Chris Algieri în noiembrie 2014.

Filipinezul a lăsat azi de o parte bătălia psihologică de dinaintea partidei de box şi în locul acesteia, i-a oferit  rivalului său, americanul Floyd Mayweather, să se roage împreună, la terminarea meciului.

Vreau doar să-i transmit acest mesaj, nu este nimic personal. Noi ne facem treaba şi după ce se termină bătaia, dacă aş putea vorbi cu el, vreau să-i împărtăşesc Cuvântul lui Dumnezeu. Vreau să vorbesc cu el despre Dumnezeu şi să-i spun de ce avem nevoie de El” a spus Pacquiao ziariştilor în Los Angeles.

Un bun creştin evanghelic

Manny Pacquiao, campion mondial de box la categoria semimijlocie, şi-a împărtăşit în diverse ocazii experienţa lui de viaţă şi cum l-a întâlnit pe Dumnezeu, întâlnire ce a produs schimbări fundamentale în viaţa lui. A recunoscut faptul că „era un bărbat cu multe vicii” şi s-a săturat să-i tot promită soţiei lui Jinky că nu va mai bea, nu va mai juca jocuri de noroc şi nu o va mai înşela.

Astfel de promisiuni le călca în picioare la puţin timp după ce le pronunţa şi Pacquiao se trezea că „se află legat în jocurile diavolului”, după cum el însuşi a declarat. Pentru el lucrurile au început să se schimbe atunci când a început să citească Biblia, care l-a ajutat să-şi facă ordine în viaţa lui, lăsând în urmă viaţa păcătoasă. „În timp ce citim Biblia, noi vorbim cu Dumnezeu”,a spus la o întâlnire cu poliţiştii din Filipine. „Aceasta este unica manieră prin care comunicăm cu Dumnezeu, deoarece cuvintele , sunt cuvintele lui Dumnezeu”, a mai spus. După convertire, a renunţat să mai poarte cu el un rozar, pe care îl purtase înainte şi după fiecare meci, când se considera un bun catolic.

Pugilistul filipinez este unul din cei mai buni boxeri din actualitate, conform revistei The Ring, inclusiv unul dintre cei mai buni din istorie. A fost numit „Boxerul decadei” de către CMB, fiind unicul pugilist care a obţinut opt titluri mondiale la opt categorii diferite. În privinţa meciului din 2 Mai se prezintă deschis şi încrezător în posibilitatea de a fi primul care reuşeşte să-l învingă pe neînvinsul Mayweather. Şi speră de asemenea că va putea să-i vorbească acestuia despre Dumnezeu.

Surse: Protestante DigitalWikipedia

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns