Paul Washer – insistenţa în rugăciune (partea a 2-a)

1893 0

Am învăţat despre rugăciune. O, aş vrea numai să spun, că nu aveţi pentru că nu cereţi. Învăţătura despre rugăciune este … pentru cel ce-L caută pe Dumnezeu, pentru cel ce doreşte ca Împărăţia lui Hristos să vină, pentru cel ce vrea tot ce are nevoie un serv folositor lui Hristos, rugăciunea este o carte deschisă, este cea mai mare promisiune, iar noi nu ne folosim de ea, nu ne folosim de promisiunile pe care Dumnezeu ni le dă.

…. Mulţi dintre voi spuneţi: ei bine eu m-am rugat înainte, dar Dumnezeu nu mi-a dat, n-a făcut nimic. Aş zice că mulţi dintre voi cunoaşteţi foarte puţin despre perseverenţă. Noi toţi putem cere, dar câţi perseverăm? Iar apoi mai este ceva, un principiu pe care aş vrea să-l înţelegeţi şi acesta este următorul – aduceţi-vă aminte ce am spus. Auzi declaraţia că Dumnezeu întotdeauna răspunde la rugăciuni, dar câteodată spune NU. Nu-mi place această declaraţie. Nu sunt de acord cu ea. Iată cum funcţionează lucrurile: Biblia spune în Evrei că cel ce vine la Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. Pe cei ce-L caută pe Dumnezeu cu credinţă cu privire la un anumit lucru, El nu le va spune NU, ci întotdeauna îi va răsplăti pentru că-L caută, dar El s-ar putea să aleagă o răsplată care e diferită de cerere. Nu pentru că ar fi ceva mai puţin, ci mai mult. Vă spun că Dumnezeu întotdeauna răspunde la rugăciune, dar câteodată îţi dă mai bine decât ai cerut, chiar dacă în propriul tău context temporal sau în mintea ta nu poţi înţelege cum acest lucru poate fi mai bun, dar să ştii că este.

Vreau să-ţi spun ceva: dacă te rogi şi îl cauţi pe Dumnezeu, El întotdeauna te va răsplăti. El niciodată nu va spune „Nu, nimic, de la tronul Său”. El te va răsplăti pentru că-L cauţi dar răsplata va fi după înţelepciunea Lui.

… Uitaţi-vă, El nu i-a dat lui Pavel ceea ce el a cerut. Dar a plecat Pavel cu mâinile goale? Nu. Domnul i-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns”. Voi revărsa har peste tine.

(urmăriţi predica în întregime pe acest video)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns