La fiecare șase minute un creștin este asasinat din cauza credinței

2318 1

„Creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat din întreaga lume”, este concluzia unui nou studiu al Center for Study On New Religions, studiu din care se desprinde că în 2016, tot la șase minute un creștin și-a pierdut viața în vreo parte a globului.

Profesorul Massimo Introvigne, director al Centrului de Studii pentru Noile Religii (CESNUR), estimează că aproximativ 90 000 de creștini au fost asasinați din cauza credinței în anul acesta, ce se termină în următoarele zile. La acești martiri li se adaugă un număr ce oscilează între „500 și 600 de milioane de creștini ce nu pot să-și profeseze credința în totală libertate”.

Această cifră este similară, cu o ușoară scădere, față de cea de 105 000 asasinate de acum doi ani. Despre cifrele din 2016, profesorul Introvigne a spus că din cele 90 000 de victime, aproximativ 70 %, adică 63 000, au murit în conflictele tribale din Africa. Centrul de Studii include acest număr în această statistică deoarece consideră că în mare  parte este vorba de creștini ce au refuzat să pună mâna pe arme din motive de credință. Celălalt 30 %, adică 37 000, au murit în atentate teroriste, distrugeri de așezări creștine, persecuții din partea guvernelor, așa cum este cazul în Coreea de Nord.

„Fără a vrea să diminuăm suferința membrilor din alte religii, creștinii sunt grupul cel mai persecutat din lume”, semnalează sociologul italian.

Intoleranță, discriminare, persecuție

Directorul CESNUR își exprimă îngrijorarea deoarece aceste cifre demonstrează că intoleranța religioasă este în creștere în multe țări. Intoleranța „este antecamera discriminării, iar aceasta la rândul ei este antecamera persecuției”, avertizează Introvigne.

Cu toate acestea, în mijlocul acestui climat, a remarcat atitudinea calmă, nobilă și de multe ori exemplară a minorităților supuse la tot tipul de sacrificii și care „foarte rar au răspuns violenței cu violență”.

„În cea mai mare parte acești creștini au prezentat o mărturie statornică a credinței lor, de multe ori iertându-i pe persecutori și rugându-se la Dumnezeu pentru ei”, conclude Introvigne.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment