Încă un val de martiri în Egipt, atacați de fundamentaliștii islamici

847 0

Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața și alte 23 sunt rănite într-un nou atac comis de un grup de bărbați înarmați, îndreptat împotriva unui grup de creștini copți, atacul având loc într-o localitate din Provincia Minya, la aproximativ 350 de km la sud de Cairo și s-a produs tocmai în ajunul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

Grupul de credincioși călătorea în două autobuze și un microbuz, când au fost atacați de islamiști, conform celor relatate de serviciul de ambulanță din provincie, unde numărul creștinilor din Biserica Coptă este semnificativ. Atentatul s-a produs în localitatea Al Adua, la aproximativ 60 de km la nord de Minya, capitala provinciei. Grupul de creștini se deplasa spre o mănăstire din apropiere.

Conform primilor martori, citați de presa locală, este vorba de o ambuscadă. Bărbații înarmați se aflau ascunși după o colină și la apropierea mașinilor au deschis focul. Coloana de mașini s-a văzut surprinsă de un intens tir de focuri. Răniții au fost duși la un spital apropiat. Atacatorii erau un grup de 8 – 10 bărbați, îmbrăcați în uniforme militare. De moment nici un grup nu și-a revendicat atacul.

Purtătorul de cuvânt din Ministerul Sănătății din Egipt, Khaled Mogahed, a spus că cifra morților ar putea crește. Conform site-ului Copts United, trei copii au supraviețuit atacului.

Televiziunile arabe au arătat imagini cu autobuzele distruse, înconjurate de corpuri întinse pe jos, acoperite cu plastic negru și mai multe ambulanțe. Atacul avea toate caracteristicile unei acțiuni a filialei egiptene a Statului Islamic.

Egiptul duce de câțiva ani o luptă continuă contra insurgenței islamice, afină Statului Islamic, ce se mișcă în general în vulnerabila zonă din nordul Peninsulei Sinai, deși au comis atacuri și în alte zone ale țării.

Ultima perioadă a fost martoră la un continuu val de atacuri contra populației creștine, ce include un dublu atentat în luna aprilie și un altul în decembrie contra unor biserici din Cairo, ce a lăsat 75 de morți și zeci de răniți. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic.

Recent, această grupare fundamentalistă a lansat un apel musulmanilor ca să nu se apropie de locurile de întâlnire ale creștinilor, deoarece vor avea loc noi atacuri.

Surse: Protestante DigitalMundo Cristiano

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns