În Indonezia se convertesc la creştinism 2 milioane de musulmani pe an

1761 0

În mijlocul atâtor informaţii legate de persecuţia creştinilor de către fundamentalismul islamic în toată lumea, avem aici o informaţie surprinzătoare pe care probabil niciodată nu aţi auzit-o. În Indonezia, ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, două milioane de musulmani se convertesc la creştinism pe an. Aceasta înseamnă un convertit la fiecare 15 secunde. În acest ritm, Indonezia va ajunge să fie majoritar creştină, în anul 2035, conform unui articol publicat în Charisma Magazine.

Unii musulmani sunt atât de alarmaţi de acest lucru încât au creat un video în Youtube pentru a alerta pe ceilalţi musulmani de această ameninţare şi prin care încearcă să adune 2 milioane de dolari pentru a iniţia un canal de televiziune adresat tinerilor, pentru a-i menţine în islam. Video-ul este intitulat „Save Maryam” (Salvaţi pe Maryam), în care este descris un tânăr adolescent numit Maryam, care se vrea a fi reprezentantul tuturor tinerilor musulmani deziluzionaţi, care au răspuns unei invitaţii la vreun eveniment evanghelistic sau cineva le-a înmânat un tractat unde scria „Isus te iubeşte” (video-ul în engleză: https://www.youtube.com/watch?v=3DrskbDaw3A). Este un video al musulmanilor, în propriile lor cuvinte, alarmaţi de această creştere a numărului de creştini în Indonezia. Materialul video finalizează cerând musulmanilor să oprească această tendinţă, anunţând şi pe alţii de această ameninţare şi să difuzeze materialul în reţelele sociale.

Mai sunt şi alte materiale video în Youtube care discreditează  aceste informaţii utilizând statisticile guvernului, care arată că aceste creşteri ale creştinismului în Indonezia sunt de fapt mai lente. De asemenea aceste materiale video încearcă să disperseze eforturile de colectare de fonduri ale organizaţiei care sponsorizează această campanie. Cu toate acestea, guvernul islamic  sprijină financiar statisticile care minimalizează informaţiile privind populaţia creştină.

„Recent am vorbit – spune Steve Strong, autorul acestui articol – cu un pastor indonezian care era în vizită în Statele Unite, care mi-a confirmat că biserica din Indonezia este în creştere, cu toată persecuţia de care au parte, prin incendierea unor biserici sau asasinarea unor creştini”.

„Musulmanul nu are răspunsuri pentru viaţă şi sunt foarte deprimaţi când văd cât de dificilă este viaţa aceasta”, a spus pastorul. „Religia lor nu are răspunsuri. Multe din aceste persoane se simt atât de singure, încât dacă ar putea vedea un program creştin, şi cineva de acolo s-ar ocupa de ei, aceştia s-ar putea integra în comunitatea creştină”.

În aceste zile, când sărbătorim Paştele care ne amintesc de moartea lui Hristos pe cruce şi de învierea Lui, este bine să reamintim oamenilor că mesajul Evangheliei este real şi acesta schimbă vieţile, inclusiv a celor din cea mai populată naţiune musulmană. Aşa că haideţi să facem să le ajungă şi lor acest Cuvânt. Dacă musulmanii doresc ca materialul lor să fie împărtăşit în Internet, alertând astfel de pericolul convertirii musulmanilor indonezieni la Hristos, haideţi să difuzăm şi noi aceste informaţii în reţelele sociale, dar nu pentru ai contracara pe ceilalţi, ci pentru ca toţi creştinii să se bucure.

Dumnezeu se află încă pe tron şi atrage la sine pe toţi oamenii (Ioan 12:32). Este aşa cum spunea odată Bob Mumford: „Eu am citit finalul cărţii şi cel care câştigă este Isus”.

Într-un alt articol, publicat de portalul Mundo Cristiano, în August 2012, se vorbeşte despre o trezire care a avut loc în Indonezia în ultimii cinci ani, în care mulţi musulmani din această ţară s-au întors la Hristos. Bisericile de acolo afirmă că deja 30 % din populaţie este creştină şi cea mai mare creştere se înregistrează în bisericile penticostale. Pastorii din Indonezia depun mărturie că tot mai mulţi musulmani şi budişti îl întâlnesc pe Dumnezeu şi sunt mântuiţi, cu toate că în această perioadă, 20 de biserici au fost demolate din ordinul guvernelor locale.

Indonezia, conform Wikipedia,  avea în anul 2010 o populaţie de 252 de milioane de locuitori dintre care 87,2 % sunt musulmani, 9,9 % sunt creştini şi restul sunt hinduşi, budişti sau confucianişti.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns