Hector El Father – cântăreţul de reggaeton care a devenit predicator

1556 0

Hector Delgado, supranumit Hector El Father, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de reggaeton din lume. S-a născut la 4 Septembrie 1979 în Carolina – Porto Rico, fiind unul din cei mai premiaţi cântăreţi ai genului, dar în anul 2008 a dat o lovitură neaşteptată în lumea muzicii, anunţând că se retrage pentru a se dedica în exclusivitate Evangheliei.

Într-un interviu recent la postul de radio Argentina Radio Quilmes, evanghelistul a explicat că în curând va fi lansat un film documentar despre viaţa lui, în care va explica de ce a lăsat totul pentru Hristos.

„În urmă cu şase ani am luat decizia de a-l urma pe Hristos ca pe unicul şi exclusivul Mântuitor. În acel moment al vieţii aveam totul, faimă şi bani. Dar mă aflam într-o depresie permanentă, cu gânduri de sinucidere. Aveam o mulţime de case şi vile şi familia îmi era distrusă. Vidul pe care-l aveam în inima mea, Isus Hristos l-a umplut”, a explicat Delgado.

El Father” a explicat că înainte simţea un gol profund în inimă „pe care nu l-au putut umplea nici milioanele de dolari şi nici faima”. Cu puţin timp înainte, la concursul Premios de la Juventud, după ce a câştigat Melodia Anului, împreună cu Daddy Yankee şi Wisin & Yandel, a terminat în camera lui de hotel „cu un pistol la tâmplă, pe punctul de a-şi lua viaţa”.

„Am probat totul înainte, faima, premiile, banii, tot ceea ce lumea îmi dădea, discotecile, plăcerile acestei lumi, dar continuam să fiu gol, continuam cu depresia, cu gândurile de sinucidere … Dar m-am săturat să fiu un clovn, m-am săturat să râd pe dinafară, dar să continui să mă distrug pe dinăuntru”, a precizat evanghelistul. El a mai explicat că pentru el era foarte simplu să cânte versuri unde rostea cuvinte cum sunt: „scoate-l, dă-i, foloseşte-l, hai să ne omorâm. Dar când l-au omorât pe Pito, care era aproape ca şi un frate de sânge, când l-au omorât pe Bebe, când mi-au omorât o grămadă de prieteni pe care eu îi iubeam, mi-am dat seama că ceea ce eu cântam, mi se întâmpla mie. Mi-am dat seama că într-o noapte se poate întâmpla aşa ceva chiar cu fiica mea”. Înainte a interpretat astfel de teme controversate, pentru că nu cunoştea Evanghelia.

Filmul documentar care va ieşi în curând intitulat „Conoceras la verdad: Hector El Father” (Vei cunoaşte adevărul: Hector El Father), va aduce în prim plan tot ce se petrece în spatele camerelor de luat vederi şi a faimei. „Filmul se bazează pe adevărul care l-a trăit Hector El Father. Adevărul real din spatele scenei, din spatele spectacolelor. Ştiu că există încă multe necunoscute pe care oamenii le au în inimă şi în minte, întrebându-se de ce Hector a lăsat totul, în cel mai bun moment al carierei sale pentru Hristos şi de ce Hector nu se mai află astăzi în lumea muzicală”, a spus Delgado.

După ce a abandonat muzica în urmă cu şase ani, lăsând viaţa luxoasă şi faima, Hector Delgado a început să predice Cuvântul Domnului în acele locuri unde mulţi nu intră. A organizat recent o cruciadă de 30 de zile prin zonele rezidenţiale din Porto Rico, iar în zilele de 18 – 20 Aprilie, a organizat alta întitulată „Poporul meu piere”, în Centru Penticostal Angel Figueroa din Carolina.

Într-un alt interviu cu revista Primera Hora, el a explicat motivele pentru care a lăsat muzica pentru a se dedica predicării Evangheliei:

„În Porto Rico, în aceste zile marea problemă este numărul mare de persoane, în special tinere, care doresc să se sinucidă. Eu le duc Cuvântul Domnului, pentru ca aceştia să se schimbe, aşa cum Cuvântul m-a schimbat pe mine. Îmi amintesc de acele zile când terminam concertele şi mă simţeam gol în cameră şi mă gândeam inclusiv la sinucidere. Dar Dumnezeu avea alte planuri pentru mine. Acum îi ajut pe alţii să nu facă acest lucru, pentru că eu am trăit acestea înainte”, a adăugat.

Cu toate că Hector Delgado s-a îndepărtat de lumea muzicii seculare, multe persoane încă nu cred că el s-a schimbat cu adevărat. „Unii merg la biserică din curiozitate şi alţii pentru că se simt goi. Un premiu Bilboard nu mă împlineşte ci mă ajută. Cel mai bun premiu al meu, Premio Juventud, l-am folosit pentru un pastor din New York care era bolnav de SIDA şi acesta s-a vindecat. Minunile încă se mai întâmplă. La început nici pe Isus nu l-au crezut; nu este uşor. Cu fapte care se văd şi cu gloria Domnului, eu sunt doar instrumentul pentru a ajunge acolo unde alţii nu merg” (…) „Sunt dependent de a citi Biblia. Pentru fiecare întrebare acolo găseşti un răspuns. În Matei spune: din cauza înmulţirii fărădelegilor, dragostea celor mulţi se va răci. Este ceea ce se întâmplă azi. Oamenii nu mai sunt consternaţi când văd nevoile, situaţiile critice şi morţii de pe stradă. Oamenii sunt imuni la aceste lucruri şi nu ar trebui să fie aşa”.

„Michael Jackson avea totul. Cine ar fi crezut că avea intenţii de sinucidere sau depresie? Sunt multe persoane care nu arată astfel de indicii, dar le au. Ascultând mărturia mea, se văd pe ei înşişi şi noi îi ajutăm să se elibereze de astfel de gânduri. În fiecare an se sinucid peste 300 de persoane. Trebuie să-i ajutăm înainte ca să o facă. Pentru gloria Domnului. El m-a schimbat şi sunt, dacă se poate, un instrument pentru schimbarea altora”, a mai spus Hector.

Evanghelistul aparţine Bisericii lui Hristos Misionară din Canovanas, Porto Rico, şi anul trecut a refuzat o ofertă de 2,5 milioane de dolari venită din Columbia pentru un turneu de 50 de reprezentaţii, la fel cum a refuzat o altă ofertă de un milion de dolari, venită de data aceasta din Venezuela.

Au venit oferte milionare pentru a regresa pe scenă, dar problema este că după ce ai gustat cât de real este aceasta, cât de real este Isus, a rămânea lângă Domnul nu are preţ. Biblia spune că acelaşi izvor nu poate să dea şi apă dulce şi apă amară şi că nu putem să stăm şi la masa Domnului şi la masa dracilor. Viaţa mea este să-l predic pe Isus Hristos, să merg în zonele rezidenţiale, la spitale, să merg în Republica Dominicană să duc Cuvântul Domnului. Biblia spune că se vor întoarce alţii la tine, nu tu la ei”.

În interviul cu revista Primera Hora, a făcut o declaraţie interesantă şi polemică, chestionând pe acei predicatori care se beneficiază de pe urma predicării Evangheliei: „Să-mi arate în Biblie unde spune că Isus a primit bani pentru că a predicat şi atunci voi accepta şi eu ca pastorii să primească bani pentru asta. Dacă trebuie să plăteşti pentru a merge la biserică, atunci Cuvântul Domnului nu va ajunge la cei aflaţi în nevoi. Isus a plătit cu sângele Său, ceea ce noi ar trebui să ştim şi să lucrăm pentru gloria Lui”.

Surse: NoticiaCristiana.comWikipedia

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns