Fotbal, rugăciune şi credinţă la echipa naţională a Braziliei

1732 0

Poate exista vreo legătură între credinţa creştină şi sportul de performanţă în general şi fotbal în particular? Cei mai mulţi probabil sunt înclinaţi să spună NU şi au argumente care să le susţină afirmaţia. De obicei atât în sport cât şi în alte domenii sociale, faima, banii şi vedetismul nu fac casă bună cu credinţa creştină autentică. Probabil că întrebarea trebuie pusă sub altă formă: se poate să fii şi sportiv de performanţă şi să fii în acelaşi timp şi un bun creştin? Este greu dar nu este imposibil. Avem câteva exemple, deşi nu toţi aceştia au putut să se menţină până la capăt, dar pentru acei care au reuşit, am tot respectul şi admiraţia.

Ultimul exemplu al acestei simbioze ciudate vine tocmai de la echipa naţională de fotbal a Braziliei, care la recenta convocare a acesteia, pentru un meci amical cu Statele Unite, a avut o întrunire de rugăciune. Călătoria echipei la Boston, a contat cu prezenţa în rândurile sale a unui pastor evanghelic, care i-a condus pe cei care au dorit să participe, într-un serviciu de rugăciune şi părtăşie creştină.

fotbal 2

Pastorul Guilherme Batista a publicat în zilele următoare câteva poze în Facebook, precum şi un video în care este văzut împreună cu mai mulţi jucători carioca în timpul serviciului de rugăciune.

Am fost chemaţi cu un scop, să ducem Evanghelia lui Hristos şi în acest loc”, povesteşte Batista. „Azi am experimentat una din zilele cele mai importante din viaţa mea, pentru că am putut să fiu într-un loc la care am visat de mult timp, dar într-o formă surprinzătoare: am fost convocat de selecţionata Braziliei, dar să fac ceea ce Dumnezeu m-a chemat să fac, să duc acolo Cuvântul Scripturii”, a explicat pastorul.

Astăzi a avut loc o sărbătoare în cer, pentru că la întrunirea noastră, trei suflete s-au predat lui Hristos, întorcându-se la El, luând astfel decizia cea bună”, adaugă Batista. „Dumnezeul meu, binecuvântez numele Tău pentru tot ce ai făcut pentru mine”, conclude pastorul.

fotbal 3

În fotografie pastorul este văzut împreună cu mai mulţi jucători între care Kaka, Alisson, Douglas Santos, Douglas Costa, Fabinho, Jefferson, David Luiz, Marcelo Grohe şi Lucas Lima.

De când Dunga a preluat din nou selecţionata Braziliei, tehnicianul permite ca fotbaliştii să se poată întâlni în orele lor libere cu prietenii şi cu membrii familiilor lor, în hotelul în care sunt cazaţi. Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), a afirmat că programul religios nu a avut sprijinul explicit al comisiei tehnice. Cu toate acestea, se pare că respectiva comisie a redus stricteţea cu care erau interzise astfel de manifestări religioase în timpul concentrărilor echipei, interdicţii ce au fost impuse după Mondialul de Fotbal din Africa de Sud.

Reacţia majorităţii mediilor de comunicare a fost una deosebit de critică la adresa celor doi fotbalişti, care se pare că au fost promotorii acestei manifestări, Kaka şi David Luiz. Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă recentă, selecţionerul Carlos Dunga s-a referit şi el la întrunirea cu caracter religios a unei părţi a echipei spunând că selecţionata Braziliei nu este locul pentru acest tip de manifestări.

Nu am nimic împotriva vreunei religii. Fiecare o are pe a sa şi toate sunt bune”, este părerea lui Dunga, care a mai adăugat că orice manifestare politică sau religioasă trebuie ţinută departe de selecţionata carioca.

(imagini video de la întâlnirea de rugăciune)

Surse: Protestante DigitalNoticiaCristiana.com

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns