Doi pastori au reuşit să scape din mâinile torţionarilor

1205 0

Sunt două cazuri similare dar s-au întâmplat independent unul de celălalt. Primul pastor este din Bangladesh iar celălalt este din India. Ambii au fost în pericol de a-şi pierde viaţa din cauza credinţei lor creştine şi în special din cauza lucrării de pastoraţie în aceste zone atât de ostile creştinismului. Dar Dumnezeu le-a oferit protecţie şi aşa au reuşit să scape din mâinile celor ce căutau să le curme viaţa şi astfel să-i scoată din scenă.

pastor luke-sarker-wb

Lucas Sarker, de 52 de ani, pastor în Bangladesh, este viu astăzi pentru că Dumnezeu a lucrat în aşa fel încât soţia lui să-i audă strigătele, în timp ce acesta era atacat de către trei bărbaţi.

Atacatorii au venit la el acasă prefăcându-se că vor să înveţe despre creştinism. Pastorul a povestit poliţiei că acei trei bărbaţi l-au atacat cu un cuţit încercând să-i taie gâtul. Dar în timp ce el striga, soţia lui l-a auzit şi i-a venit în ajutor. Acei bărbaţi au fugit, dar poliţia a reuşit să recupereze o motocicletă abandonată în exteriorul casei.

Sarker, ce este pastor la Faith Bible Church, a spus prin telefon agenţiei AP, că acei trei bărbaţi l-au sunat cu două săptămâni înainte, spunându-i că vor să-l viziteze pentru că sunt interesaţi să înveţe despre creştinism. Au rămas să se întâlnească în ziua de luni, neimaginând-şi de adevăratele lor intenţii.

Acest incident, în această ţară predominant musulmană, urmează unui alt incident ce a avut loc cu o săptămână înainte când doi străini au fost asasinaţi. Jihadiştii islamici au revendicat acel atentat.  Bangladesh a luptat în ultimele luni cu o violenţă crescândă, reclamată de islamiştii din linia dură.

Poliţia a arestat pe un membru al grupării Islami Chhatra Shibir, o aripă dirijată de studenţii partidului islamic Jamaat-e-Islami, relaţionat cu atacul asupra pastorului. Sarker a suferit doar câteva răni uşoare. (Sursa – Mundo Cristiano)

pastor Bhima

Pastorul Bhima conducea o întâlnire de rugăciune când aproximativ 10 naxaliţi au apărut  şi l-au sechestrat. L-au lovit, i-au legat mâinile şi l-au târât prin pădure până la locul unde le era tabăra. În timpul nopţii, l-au dus cu mâinile şi ochii legaţi pe drumurile din sat, pentru a le arăta oamenilor ce se întâmplă cu acei care predică Evanghelia şi celor ce se convertesc la creştinism în India.

Întorşi în tabără, la adăpostul întunericului, a încercat să-şi dezlege mâinile. În timp ce se ruga în tăcere, a reuşit să scape din tabără, ascunzându-se pe după arbori până ce a ajuns la un râu. După ce l-a traversat, a fugit 12 km printr-o pădure până ce a ajuns la o şosea de unde un autobuz l-a luat şi l-a dus la Bijapur.

A fost o experienţă îngrozitoare”, a explicat pastorul printre lacrimi. „A fost unul din acele momente în care l-am simţit pe Dumnezeu atât de aproape, ajutându-mă şi călăuzindu-mă în toate. Ştiu că Dumnezeu a fost cel care a făcut ca gardianul să adoarmă, pentru ca eu să pot scăpa”.

„Încă îmi mai amintesc de acea noapte petrecută în tabăra naxaliţilor”, continuă pastorul. „Nu puteam să dorm. Când închideam ochii, mă rugam în continuu, de aceea ei râdeau de mine. Mi-au cerut să le cânt cântări de ale noastre dar râdeau de mine şi de textul cântării. Râdeau şi-mi spuneau să-i cer lui Dumnezeu să mă salveze din mâinile lor. Dar eu ştiam că Dumnezeu era cu mine”.

Pastorul Bhima se poate simţi norocos, pentru că alţi lideri creştini nu au avut aceiaşi soartă. Pastorul Gurumurthy Madi a fost asasinat pentru că i-a condus pe 20 de naxaliţi la Domnul şi i-a convins să se predea poliţiei. Pastorul Sukhdev Negi a fost şi el asasinat în faţa soţiei şi a celor trei copii pentru că a continuat să predice în sat. Ambii au murit în luna august 2015.

„Dumnezeu mi-a dat o viaţă nouă şi pentru acest lucru o să-l slujesc mai mult de aici înainte”,a spus pastorul Bhima. În ziua când pastorul a fost sechestrat, atacatorii au ars toate Bibliile pe care le-au găsit în biserică. Vreo 30 de Biblii au fost făcute scrum. I-au ameninţat pe creştini pentru ca să-şi renege credinţa, iar acei ce vor refuza vor fi expulzaţi din sat.

Naxaliţii îi omoară pe pastori pentru că aceştia se implică în viaţa militanţilor pentru a-i îndepărta de violenţă. Au reuşit ca mulţi dintre aceştia să se predea poliţiei. Chiar şi vecinii acestora, din invidie, colaborează cu naxaliţii în torturarea creştinilor”, spune un pastor ce lucrează în Chhattisgarh – India.

Pastorul Bhima le-a arătat lucrătorilor de la Open Doors, funia cu care a fost legat de către naxaliţi când l-au sechestrat. „Am încercat să mă dezleg, dar nu am reuşit. Am putut doar să o slăbesc. Aşa că am dus-o cu mine până în Bijapur. Acum o păstrez pentru a-mi aminti că Dumnezeu este credincios”.

Mişcarea militanţilor comunişti naxaliţi a început în urmă cu câteva decade, când India nu le-a acordat terenuri triburilor rurale (ce nu aparţineau castelor hinduse). Acest grup presupune o mare ameninţare pentru sistemul naţional de securitate al Indiei. (Sursa – PuertasAbiertas.org)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns