Cinci creștini sunt executați de către islamiști, în Nigeria

2925 0

 

Militanții islamiști au executat cinci creștini în Nigeria, în timpul sărbătorilor de sfârșit de an, conform unui articol din Christian Today, care citează informații de la organizația Release International.

Execuția cu sânge rece, a celor cinci creștini se dorește a fi un mesaj adresat tuturor creștinilor din Nigeria, precum și comunității internaționale, prin care islamiștii își revendică superioritatea în această zonă a Africii.

Grupul terorist Statul Islamic din Provincia Africa Occidental (ISWAP), o facțiune a organizației islamiste Boko Haram, și-a atribuit responsabilitatea asasinatelor. Grupul a prezentat un video în care spuneau că aceste execuții „sunt un avertisment pentru creștinii din Nigeria și din toate părțile lumii”.

Se crede că acești cinci creștini executați fac parte din cele 11 persoane sechestrate în ziua de Crăciun în orașul Garkida, statul Adamawa, în nord-estul Nigeriei. Execuțiile au fost filmate, imaginile arătându-i pe creștini îngenunchiați, legați cu mâinile la spate, înainte de a fi împușcați.

Toate victimele erau bărbați și li s-a cerut să-și spună numele, iar ultimele cuvinte au fost „SUNT CREȘTIN”.

În atacul de anul acesta din orașul Garkida, militanții au incendiat biserici, case și un spital și au jefuit magazine și case.

„Acest ultim și deplorabil asasinat al credincioșilor, doar pentru că sunt creștini, întărește îngrijorarea crescândă a organizației noastre, pentru Nigeria”, a comentat Paul Robinson, directorul executiv de la Release International. „Boko Haram și ISWAP s-au angajat să omoare creștini. Iar militanții fulani, puternic înarmați, îi izgonesc pe creștinii din nord din așezările lor rurale, ceea ce pare a fi un jihad nedeclarat. Este vorba de un adevărat genocid”, a mai declarat Robinson.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns