Billy Graham – pentru a evita divorțul faceți din Dumnezeu baza căsătoriei voastre

3224 0

Este important ca toți creștinii să-și construiască familia, avându-l pe Dumnezeu la bază, pentru a evita astfel pericolul divorțului, scrie cunoscutul evanghelist Billy Graham.

Evanghelistul de 97 de ani, răspunde unei întrebări pe care o pereche ce urmează să se căsătorească, a lăsat-o la secțiunea de întrebări și răspunsuri ale site-ului Evangelistic Association Billy Graham.

Cel mai important lucru pe care-l puteți face este să vă construiți familia bazându-vă pe Dumnezeu și pe voia Lui pentru viețile voastre. Așa cum spunea soția mea, o familie puternică trebuie să includă trei persoane: bărbatul, soția și Dumnezeu”, scrie Graham.

Ce este important pentru creștinii, este că aceștia trebuie să înțeleagă că familia este un dar al lui Dumnezeu și nu un contract legal sau o convenție culturală, continuă Graham.

„Nu uitați, familia nu este doar o convenție socială  sau un obicei judiciar. Familia vine de la Dumnezeu și este unul din marile daruri pe care El ni le-a făcut. Când vin timpurile de stres sau de decepții, amintiți-vă că Dumnezeu va adus împreună și că legământul vostru nu a fost doar între voi doi ci l-ați făcut împreună cu El”.

Pentru a garanta stabilitatea familiei, aceasta trebuie să persevereze în credință și soții trebuie să depună eforturi pentru a se ruga împreună cu regularitate în fiecare zi.

Rugați-vă împreună – nu doar înaintea mesei (cu toate că și aceasta este importantă), ci cu regularitate, în fiecare zi. Faceți-vă timp de asemenea pentru a citi Cuvântul lui Dumnezeu împreună și căutați o biserică în care să puteți crește în relația dintre voi și în relația voastră cu Isus Hristos”, mai scrie Graham.

Pastorul Graham ce a fost căsătorit cu soția lui Ruth Graham timp de 64 de ani , până ce aceasta a murit în 2007, a vorbit deseori de importanța familiei plină de credință. Într-un alt articol scris în februarie, Graham explică că o bună familie nu vine de la sine ci aceasta are nevoie de o îngrijire constantă și mulți creștini pierd din vedere acest lucru datorită căruia sfârșesc în divorț.

La fel cum o grădină are nevoie de o bună fundație, de un sol bogat, îngrijire, de irigații și protecție, tot așa și o familie are nevoie de o îngrijire constantă.

Familia este așa precum o grădină. Dacă nu este îngrijită (dacă se permit buruienilor să crească), dacă bărbatul sau soția încep să fie insensibili la nevoile celuilalt, atunci familia începe să aibă probleme. Cel mai mare inamic al familiei este egoismul, atunci când ne punem pe noi înaintea nevoilor celuilalt. Tocmai din acest motiv avem nevoie de Hristos pentru că doar El ne poate schimba inimile și să facă din noi soțul sau soția pe care El vrea să fim”.

Billy Graham termină lansând această întrebare: „Este Hristos centrul și baza familie tale? Și al vieții tale de asemenea?”

Sursa: The Christian Post

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns