Pulsul persecuţiei religioase (16) – Kenya, Nigeria

1402 0

Mai mulţi creştini sunt asasinaţi în Kenya în urma atacurilor grupării Al Shabab, iar în Nigeria un terorist sinucigaş a detonat o bombă într-o biserică penticostală, în timpul slujbei de duminică.

14 creştini sunt asasinaţi de gruparea teroristă Al Shabab în Kenya

Marţea trecută, dimineaţa devreme, un grup de terorişti au atacat un complex rezidenţial unde dormeau muncitorii care lucrau la o carieră din localitatea Mandera. Au fost asasinate cel puţin 14 persoane şi alte 11 au fost rănite.

„Noi suntem în spatele atacului din Mandera. Am omorât mai mult de 10 creştini kenyeni”, a indicat purtătorul de cuvânt a operaţiunilor militare întreprinse de gruparea Al Shabab, Abdiasis Abu Musab, care a revendicat atentatul. „Aceasta face parte din operaţiunile noastre în curs, contra Kenyei”, a afirmat acesta.

În luna aprilie, acest grup terorist a atacat Universitatea din Garissa (Kenya) masacrând peste 140 de studenţi creştini, iar în decembrie 2014, aceiaşi terorişti au oprit un autobuz aproape de Mandera şi au asasinat 36 de pasageri care s-au opus să recite versuri din Coran.

Este vorba de un proiect de curăţare etnică şi religioasă prin care teroriştii Al Shabab gândesc să declare acest teritoriu ca pământ islamic şi probabil să se unească cu califatul Statului Islamic.

Guvernul din Nairobi face tot ce-i stă în putinţă ca locuitorii originari din alte zone, să rămână în nord-estul ţării, deoarece toată această zonă este destabilizată din cauza incursiunilor teroriştilor somalezi.

Se vede deci, că ameninţarea teroriştilor Al Shabab de a ataca creştinii în timpul Ramadanului, aşa cum vă informam într-un articol precedent, s-a împlinit şi este posibil să nu fie singurul atac de acest fel. „Am planificat să le dăm necredincioşilor din Kenya o adevărată savoare a jihadului (războiul sfânt) în următoarele zile şi săptămâni”, a spus unul din comandanţii grupării, adăugând că-şi vor focaliza distrugerile spre sectorul educativ şi spre sectorul afacerilor, spunea unul din responsabilii teroriştilor, cu acea ocazie. (Protestante Digital)

O biserică penticostală este atacată de un terorist sinucigaş în Nigeria

Cel puţin şase persoane au murit când un atacant sinucigaş aparţinând grupului extremist Boko Haram, a detonat o bombă în Biserica din Potiskum, oraş situat în nord-estul Nigeriei, conform unei surse oficiale.

Hassan Alhaji Muhammad, funcţionar de la Crucea Roşie, a afirmat că atentatul a avut loc la 9:50, ora locală, din duminica de 5 Iulie, în timp ce se oficia un serviciu religios în Biserica Penticostală „Mântuirea lui Dumnezeu”, situată în cartierul Jigawa din acest oraş portuar, capitala economică a statului Yobe.

În momentul atacului numeroşi credincioşi se apropiau să intre în local, astfel că numărul victimelor putea să fie mult mai mare. Între cei ce au murit se găseşte pastorul acestei congregaţii şi o mamă cu cei doi copii, ce se rugau chiar lângă sinucigaş, a mai indicat Alhaji.

În ultimele săptămâni, Boko Haram a intentat un val de atacuri concentrate în diverse localităţi din nord-estul Nigeriei, în special în Maiduguri, oraşul cel mai populat din regiune şi capitala statului Borno, în care clerul musulman Mohamed Yusuf, a fondat această sectă în urmă cu 13 ani.  (NoticiaCristiana.com)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns