Martirii vremurilor noastre – alte şi alte victime produse de ISIS

1833 0

12 misionari localnici sunt executaţi de către ISIS lângă Alepo, în timp ce alţi trei creştini sunt împuşcaţi, aşa cum se poate vedea într-un video publicat de organizaţia teroristă

Până când, Doamne, mă vei uita neîncetat? Până când Îţi vei ascunde faţa de mine? Până când voi avea sufletul plin de griji şi inima plină de necazuri în fiecare zi? Până când se va ridica vrăjmaşul meu împotriva mea? (Psalmi 13:1-2)

Cred că nu trece o zi în care să nu citim ceva despre fraţii noştri din Biserica Prigonită. Faptul că trăim în această lume atât de mediatizată, avem acces foarte uşor la informaţie. Personal primesc în fiecare săptămână mai multe e-mail-uri de la organizaţia Open Doors, care informează pe cei ce sunt abonaţi la site-urile lor, despre atrocităţile la care sunt supuşi creştinii, despre nevoile cu care ei se confruntă, făcând apel la sprijin în rugăciune, sprijin financiar sau sprijin uman.

Este bine să fim informaţi, dar atât de multă informaţie poate să ne facă insensibili, să ne obişnuim cu aceste situaţii şi să le trecem cu vederea. Datoria noastră este să fim aproape de fraţii noştri care se confruntă cu lipsurile şi persecuţia şi dacă nu putem să-i ajutăm într-o altă formă, cel puţin să ne rugăm pentru ei. Tocmai pentru acest lucru voi continua să pun în atenţia cititorilor astfel de informaţii, pe care le puteţi consulta pe această pagină, cât şi pe grupul de Facebook pe care îl administrez intitulat „Strigătul Bisericii Prigonite”, la care vă invit să vă înscrieţi.

În articolul de faţă vreau să vă prezint două cazuri de creştini asasinaţi recent de către ISIS, doar pentru că sunt creştini care au refuzat să renunţe la credinţa lor şi să se întoarcă la islam.

Conform unui comunicat al organizaţiei Christian Aid Mission, grupul terorist ISIS a executat recent 12 misionari localnici într-o localitate situată în apropierea oraşului sirian Alepo. Între cei asasinaţi se afla un copil de 12 ani, care era fiul unui pastor ce a înfiinţat 9 biserici în Siria.

Cu câteva zile înainte de a muri, directorul misiunii care i-a instruit, i-a rugat insistent pe aceştia să plece din sat, ştiind că ISIS sau alte grupări teroriste sunt aproape de Alepo. Dar martirii „au ales să rămână cu scopul de a oferi ajutor în numele lui Hristos supravieţuitorilor”.

Le-am cerut să plece, dar le-am lăsat libertatea să aleagă”, a spus directorul misiunii. „Ca şi lider al lor, ar fi trebuit să insist ca să plece”.

Au rămas deoarece credeau că erau chemaţi să-l propovăduiască pe Hristos acelor ce se aflau prinşi între cele două focuri”, a spus directorul. „De fiecare dată când vorbeam cu ei, întotdeauna spuneau: „vrem să rămânem aici. Aceasta este ceea ce Dumnezeu ne-a spus să facem şi aceasta este ceea ce vrem să facem”. Vroiau să rămână să predice Evanghelia”, a mai adăugat.

După ce au fost capturaţi, militarii i-au întrebat pe credincioşi dacă au renunţat la islam pentru creştinism şi ei le-au răspuns „că trebuiau să facă asta”. Imediat rebelii i-au întrebat dacă doreau să se întoarcă la islam şi ei au răspuns că „niciodată nu-L vor nega pe Hristos”. Acest răspuns i-a costa viaţa.

În faţa colegilor şi a membrilor familiilor lor, extremiştii i-au tăiat degetele copilului şi l-au bătut crunt, spunându-i tatălui că vor opri tortura copilului numai dacă el (tatăl) se va converti la islam. Când tatăl minorului a refuzat să renunţe la credinţa creştină, a fost bătut şi el împreună cu alţi doi misionari, care posterior au fost crucificaţi de către ISIS.

Toţi au fost torturaţi într-un mod brutal şi apoi crucificaţi”, a spus liderul misiunii. „Ei au rămas atârnaţi pe cruce timp de două zile. Nu i s-a permis nimănui să-i ia de acolo”.

Alţi opt misionari, inclusiv două femei, au fost mutaţi într-un alt loc unde li s-au pus aceleaşi întrebări în faţa unei mulţimi adunate, iar ei au răspuns că ei „împărtăşesc pacea şi dragostea lui Hristos”. Imediat militarii au violat pe cele două femei în public, care se rugau în timp ce erau agresate. Înainte de a fi decapitaţi, cele două femei şi cei şase bărbaţi, au îngenuncheat pentru rugăciune.

Creştinii din această ţară sunt într-un pericol constant din cauza credinţei şi mulţi au decis să fugă din ţară. În 2003, în Siria locuiau cel puţin 1,5 milioane de creştini, în timp ce cifra actuală a acestora este în jur de 200 000, conform site-ului Gospel Herald. (sursa – Mundo Cristiano)

Într-un nou video publicat recent în internet, autoproclamatul Stat Islamic (ISIS), arată lumii executarea a trei creştini asirieni. Cei trei bărbaţi purtau salopete portocalii şi au fost împuşcaţi după ce s-au identificat ca şi creştini. Imaginile îi arată pe cei trei pronunţând cuvintele: „Eu sunt Nazarinean”.

De asemenea, fiecare se identifică repetându-şi numele şi localitatea de origine. Este vorba de Audisho Enwiya şi Assur Abraham – din Tel Jazira – şi de Basam Michael, din Tel Shamiram.

După execuţia celor trei, pe video apar alţi prizonieri, pentru care se cere un preţ de răscumpărare ce este cuprins între 50 000 şi 100 000 de dolari de persoană. Victimele au fost capturate în februarie când ISIS a invadat o serie de localităţi asiriene de pe râul Khabur în nord-estul Siriei, localităţi ce erau populate de creştini asirieni care au fugit de genocidul turcesc de la începutul sec. 20, după cum informează The Gardian.

Observatorul pentru Drepturile Omului din Siria, a spus că cei trei bărbaţi au fost asasinaţi în urmă cu două săptămâni, în timpul sărbătorii musulmane de Eid al-Adha, dar video-ul cu execuţia a fost publicat doar acum la începutul lunii octombrie.

Mai sunt aproximativ încă 180 de creştini ţinuţi captivi de către ISIS. Majoritatea acestora au fost capturaţi în luna februarie a acestui an, după un asalt de trei zile asupra a 10 localităţi siriene, după cum informează International Business Times.

După ce video-ul a fost publicat, un grup asirian în favoarea drepturilor omului  A demand for action, a publicat un comunicat în Facebook, în care spuneau: „Condamnăm acest nou act de barbarie în termenii cei mai duri posibili. Curăţarea etnico-religioasă sistematică a asirienilor şi caldeenilor continuă. Ei sunt neajutoraţi şi între ei se află copii şi femei. Fiecare este tatăl, sau fratele cuiva. Cerem comunităţii internaţionale să intervină imediat. Am fost expulzaţi de pe pământul nostru ancestral. Au avut loc morţi şi crucificări. Comunitatea internaţională trebuie să intervină acum pentru a salva viaţa celorlalţi sechestraţi”.(sursa – Christian TodayProtestante Digital)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns