Isus a ajuns să depăşească comunismul în mediile sociale din China

1732 0

Premierul chinez Xi Jinping este menţionat doar de 4 milioane de ori în reţelele sociale, în timp ce Isus a fost menţionat de 18 milioane de ori.

biserica ChinaUn sondaj efectuat de mediile sociale din China de la începutul lunii aprilie, sugerează că există deja mai multe conversaţii on-line despre creştinism, decât despre comunism, în această ţară, ne informează portalul The Christian Post

Conform datelor luate de către Foreign Policy din Weibo, în 3 aprilie 2014, Dumnezeu a primit peste 150 de milioane de menţiuni, în timp ce la Mao Zedong, părintele comunismului în China,  se face referire doar de numai 10 milioane de ori (Weibo este o pagină web din China asemănătoare cu Twitter şi într-o mai mică măsură cu facebook). În raportul care s-a publicat săptămâna aceasta, publicaţia pune alături termeni creştini faţă de omologii lor din comunismul chinez, sugerând că Biblia ar putea fi mai populară decât politica.

Conform acestor concluzii, „Chinese Congregation” a fost menţionată de 40 de milioane de ori în comparaţie cu aproximativ 8 milioane de menţiuni ale Partidului Comunist Chinez. Biblia a fost inclusă în mesaje de 17 milioane de ori în comparaţie cu mai puţin de 60 000 de mesaje care fac referinţă la faimoasa carte „Micuţa Carte Roşie” scrisă de Mao Zedong, cu ale sale maxime şi credinţe.

Foreign Policy ia notă şi de faptul că munca celor presupuşi 100 000 de cenzori ai guvernului au alterat numerele, eliminând mesajele care sunt excesiv de politice şi în consecinţă au eliminat mesajele care conţin numele principalilor lideri din China, probabil ca pe o măsură de a devia polemicile şi criticile. Chiar şi aşa, publicaţia semnalează că deşi titlurile ştirilor citează numele politicienilor cu frecvenţă, premierul Xi Jinping a fost menţionat doar de 4 milioane de ori în Weibo, în timp ce Isus a fost menţionat de 18 milioane de ori.

De asemenea se semnalează că „biserica subterană” nu a apărut în această căutare, dar în locul ei a apărut o pagină care explică că rezultatele nu pot fi vizualizate datorită legilor şi regulamentelor pertinente.

Populaţia creştină din China a crescut într-o manieră spectaculară în ultimele decade, cu toate că cifrele reale sunt dificil de găsit. Un studiu efectuat de Institutul Pew în 2011, a declarat că 5 % din populaţia Chinei (1,3 miliarde), s-au identificat ca şi creştini. Pew a luat notă de faptul că estimările publicate de procentajele de creştini din populaţia Chinei, variază aproximativ un 1 % în unele sondaje efectuate pe un eşantion relativ mic, şi până la 8 % în acele rapoarte revizuite ale membrilor şi ale liderilor bisericilor (inclusiv ale bisericilor neînregistrate) din China. Datorită dimensiunii populaţiei Chinei, o diferenţă de doar un punct procentual, reprezintă a peste 10 milioane de persoane.

Conform unui raport de Blomberg,com, începând din 2012, site-ul de reţele sociale Weibo, contează cu peste 300 de milioane de utilizatori.

 

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns