„Femeia anului” pentru revista Glamour este un transsexual

1446 0

În luna noiembrie, Glamour Magazine, revista ce adună praful din saloanele de frumuseţe din ţările occidentale, a organizat ceremonia anuală prin care este acordat un premiu intitulat „Femeia Anului”. Şi ce să vedeţi, anul 2015 vine cu o surpriză de proporţii, surpriză ce face ca toate femeile din Statele Unite să ridice mâinile în semn că se predau, deoarece „Femeia Anului” este de data asta un bărbat. Este Caitlyn Jenner, ce are în structura sa genetică cromozomi XY, dar care în urmă cu puţin timp a devenit „femeie”, în urma unei operaţii de schimbare a sexului.

Este adevărat că pe lângă Caitlyn Jenner, în ce a de a 25 aniversare a acestor premii, Glamour a premiat şi alte şapte femei (sau grupe de femei), dar acest lucru nu minimizează deloc selecţia unui transsexual printre premiantele de anul acesta.

Toţi cred că suntem de acord”, spune Penny Nance , preşedinta Concerned Women for America, „că deşi această alegere face o deosebită publicitate colectivului de transsexuali, câştigătoarea de anul acesta, nu a făcut nimic pentru femeile din America”.

Cum este posibil ca milioanele de femei ce muncesc neobosite pentru a face ceva, să vindece cancerul, să lucreze în industrie, să-i înveţe pe copii să citească, să-şi sacrifice vieţile pentru alţii sau inclusiv diferite munci pentru a-şi alimenta familiile în fiecare zi, au fost trecute cu vederea , ca să-i facă loc unui transsexual”.

Probabil că pe cei mai mulţi nu-i interesează ce publică o revistă precum Glamour, dar unele feministe s-au simţit ofensate de acest lucru. Astfel Germaine Greer de la BBC2 a declarat că  ceea ce Caitlyn a obţinut prin „furtul centrului de atenţie” este de fapt misoginie. Altele au fost mai puţin directe, dar s-au văzut evident deranjate.

Această poveste este importantă din două motive, scrie în continuare Penny Nance:

În primul rând, stânga politică este preocupată mai mult de filosofia de stânga decât de femeie. Deseori „eroii” acesteia sunt persoane ce aduc daune femeii, sau nu au de a face nimic cu majoritatea dintre noi. Adulatorii ce se învârt în jurul preşedintelui Obama, niciodată nu au în vedere faptul că indicele de sărăcie între femei, conform Institutului Naţional al Femeilor, este de 16, 1%, fiind cel mai ridicat indice din ultimii 20 de ani, sau că atât preşedintele cât şi Hillary Clinton vorbesc cu gura mică despre echitatea salariilor dintre bărbaţi şi femei. Economistul Steve Moore informează că Hillary Clinton a plătit personalul feminin cu 72 de cenţi, pentru fiecare dolar plătit bărbaţilor. Salariile personalului de la Casa Albă demonstrează acelaşi lucru, femeile înregistrând o diferenţă salarială de 15,8 % faţă de bărbaţi. Dar Glamour nu vorbeşte niciodată de aceste lucruri pentru a nu-şi pierde privilegiile şi audienţa.

În al doilea rând, alegerea lui Caitlyn Jenner de către Glamour, cu scopul de a-şi vinde revistele şi de a-şi consolida poziţia în saloanele din New York, este un pumn în faţă pentru femeile tinere ce sunt disperate în căutarea de femei puternice pentru a le servi de model.

Un sondaj rapid efectuat de CWA din Washington DC, făcut în majoritate printre cei din generația millennial, a scos o listă impresionant de surprinzătoare şi stimulatoare. Femei curajoase precum misionara creştină Kayla Mueller, maltratată şi asasinată de ISIS; prima doamnă din Afganistan, Rula GhaniMia Love, prima femeie afro-americană aleasă în Congresul din Utah; premiul Nobel pentru pace Malala YousafzaiCheryl Bachelder, autoare şi director general al firmei Popeye`s Chicken, firmă cu 60 000 de angajaţi şi afaceri de 2,4 miliarde de dolari; sau unica femeie ce luptă pentru nominalizare prezidenţială din partea Partidului Republican, Carly Fiona. Opţiunile abundă, mai puţin atunci când cineva este disperat să demonstreze ceva ce este dificil de înţeles.

Aici este problema: femeile tinere îşi doresc mentori şi modele de conduită, iar Glamour şi alţii le fac un evident deserviciu când sunt interesaţi de titluri de presă în loc de valoarea reală. Şi cred că toţi suntem de acord că Glamour trebuia să-şi facă timp să se uite în jur, pe orice stradă din America şi să caute o femeie mai inspiratoare”, conclude Penny Nance.

Numele adevărat al premiantei de care am vorbit este William Bruce Jenner, ce a fost un sportiv american, medaliat cu aur olimpic în 1976 la Montreal, la proba de decatlon, devenit apoi personalitate de televiziune şi care s-a supus unei operaţii de schimbare a sexului, în prima jumătate a anului 2015, devenind astfel Caitlyn Jenner. Bruce Jenner a fost căsătorit de trei ori, şi este tată a şase copii.

Sursa: The Christian Post

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns