Familiile celor asasinați în biserica din Charleston îl iartă pe asasin

1335 1

Dylann Roof, tânărul care a intrat înarmat în Biserica Metodistă Episcopală Africană „Emanuel” din Charleston – Statele Unite, miercuri 17 Iunie şi a împuşcat mortal 9 persoane, se află arestat şi îşi aşteaptă procesul. La judecătoria unde a fost dus, unii membri ai familiilor victimelor au avut ocazia să-i vorbească.

Cinci reprezentanţi ai victimelor care au murit în masacru, i-au vorbit asasinului la judecătorie, graţie permisului oferit de către judecătorul James Gosnell. Dylann Roof  le asculta declaraţiile dar nu le putea vedea feţele celor ce vorbeau.

„Te iert. Mi-ai luat ce aveam mai valoros în familia mea. Nu voi mai putea vorbi niciodată cu ea. Sunt foarte supărată, dar sper ca Dumnezeu să te ierte”, a spus fiica lui Ethel Lance, o femeie de 70 de ani care şi-a pierdut viaţa în atacul din biserică.

Te iert şi familia mea te iartă. Şi îţi oferim oportunitatea de a te pocăi şi să te mărturiseşti. Predă-ţi viaţa ta celui care este interesat cel mai mult de tine, lui Hristos”, exprima Anthony Thompson, nepotul lui Myra Thompson, o altă femeie dintre cele ce au murit.

„Ţi-am spus bun venit la studiul biblic, cu braţele deschise. Ai omorât pe una din cele mai frumoase persoane pe care le cunosc. Fiecare fibră din corpul meu simte durere. Dar, aşa cum spuneam la studiul biblic, noi ţi-am spus bun venit şi dorim ca Dumnezeu să aibă milă cu tine”, a spus Felicia Sanders, care şi-a pierdut fiul. (Protestante Digital)

Sharonda Coleman-Singleton, de 45 de ani şi una din pastorii bisericii, a fost una din cele nouă persoane care au murit în timpul atacului tânărului de 21 de ani. Într-un interviu la BBC, în cadrul unui serviciu la Şcoala Secundară din Charleston, fiii acesteia Camryn şi Chris au spus că simt „compasiune” pentru asasin. „Simt doar multă compasiune, sunt puţin amărâtă, dar sunt inundată de dragoste”, a spus Camryn.

Chris Singleton a spus: „O să-l iertăm pentru ceea ce a făcut, nu există nimic mai mult decât iubire din partea familiei noastre”. El a scris apoi în Instagram: „Ai fost cea mai bună mamă din ceea ce vreodată aş fi putut cere”. „Acest lucru mi-a rupt cu adevărat inima, dar ştiu că trebuie să fiu tare pentru fratele meu mai mic şi pentru sora mea”. „Mulţumesc tuturor pentru rugăciunile şi simţămintele lor, dar sunt sigur că această femeie puternică se află într-un loc mai bunacum”. (Christian Today)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment

  1. Beni Drădici Răspunde

    Un bun exemplu pentru fiecare dintre noi. Numai Biblia invata sa ne iubim vrasmasii