China interzice școlile duminicale și taberele de vară pentru creștini

1915 0

Funcționarii chinezi din provincia Zhejiang au dat ordin să se închidă toate școlile duminicale cu scopul de a evita ca bisericile să organizeze vreun eveniment în timpul lunilor de vară.

„De mai mult timp li s-a interzis adolescenților și studenților să participe la activități religioase”, a declarat un creștin local pe nume Zhang.

Un lucru similar s-a produs și în provincia Henan unde s-a interzis bisericilor să organizeze tabere de vară pentru tineret. Autoritățile și-au motivat gestul făcând apel la „temperaturile ridicate” pentru a împiedica organizarea taberelor. „O măsură puțin uzuală”, conform unui creștin din zonă, deoarece astfel de tabere au fost permise în alte ocazii.

Conform site-ului China Aid, ce monitorizează persecuția creștinilor în China, este vorba de o măsură prin care se face presiune asupra bisericilor de casă, ce contează cu peste 20 000 de membri numai în provincia Henan, și care se află sub lupa guvernului.

Pentru a stabili un mai mare control asupra acestor biserici, biroul de probleme religioase face presiuni pentru ca acestea să se unească cu bisericile oficiale. Lucru pe care bisericile de casă refuză datorită diferențelor teologice și a cenzurii guvernamentale, ce rezultă din această măsură.

Escalada de represiune a ajuns de asemenea și la studenții străini, cărora li se interzice să participe la orice fel de activitate religioasă în perimetrul universităților. În schimb, aceștia sunt obligați să participe la cursuri despre teorii politice, legi, cultură și obiceiuri chineze. Școlile din China sunt obligate să respecte obiceiurile și credințele religioase a studenților străini, dar nu li se asigură nici un spațiu pentru activități religioase.

Persecuția în China

„În timpul președinților Jiang Zemin și Hu Jintao, guvernul a fost mai tolerant cu privire la predicare și activitatea misionară. Dar după ce Xi Jinping a ajuns la putere, controlul guvernamental asupra religiei s-a întărit”, a declarat Zhang la China Aid.

Sute de pastori și activiști creștini au fost arestați în China în ultimii ani pentru că au protestat împotriva demolării bisericilor. Guvernul ateist al Chinei a calificat adunările creștine ca pe un risc pentru securitatea națională.

Conform unui raport publicat de China Aid în martie, aproximativ 100 de milioane de persoane, inclusiv creștinii protestanți, se confruntă cu nivele ridicate sau foarte ridicate de persecuție, din partea Partidului Comunist Chinez.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns