Actorul din „Patimile lui Hristos”, vorbeşte despre dragostea lui Dumnezeu

2180 1

„Prefer să fiu un necunoscut aici, dar numele meu să fie cunoscut acolo sus”… „Jucând acest rol cu Mel, mi-a distrus cariera de actor dar nu-mi pare rău pentru că l-am interpretat. A fost o oportunitate unică pentru a-mi întări credinţa”

Jim Caviezel

Preluat şi adaptat din NoticiaCristiana.com

Actorul Jim Caviezel, devenit faimos după ce a jucat rolul lui Isus în „Patimile lui Hristos”, a ţinut un discurs electrizant în Rock Church, în California, citând multe păcate, între ele amintind avortul şi asasinatul. Cu toate acestea, actorul le-a reamintit oamenilor că Dumnezeu are atâta dragoste pentru toată lumea încât poate oferi milă şi har pentru toţi aceia care au păcătuit în această formă.

„Unii dintre dumneavoastră au comis avorturi şi unii dintre bărbaţii de aici, la fel ca şi unele femei, au comis adulter” a spus Caviezel în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri în biserică.

„Unii au comis asasinate. Aceştia nu au comis avorturi dar vor plăti la fel, deoarece au contribuit la comiterea lor. Multe persoane sunt parte la acest mare păcat în această ţară … peste 50 de milioane doar în Statele Unite şi 45 de milioane de copii nenăscuţi mor în fiecare an în toată lumea. Aceştia sunt toţi fiii lui Dumnezeu şi El îi va duce din nou acasă”.

Acestea au fost cuvintele lui Caviezel care călătoreşte prin toată America împărtăşindu-şi experienţa lui cu Dumnezeu prin diferite congregaţii şi grupuri de persoane. Din momentul în care a jucat rolul lui Isus în „Patimile lui Hristos”, el s-a convertit într-un mare apărător a credinţei creştine, a milei şi a dragostei lui Dumnezeu. El insistă că Dumnezeu oferă dragoste şi iertare pentru toţi oamenii şi nu doar celor cu inima curată.

„Dumneavoastră nu trebuie să muriţi pentru ca să experimentaţi cerul”, a spus Caviezel. Poate credeţi că Dumnezeu nu are mai multă milă sau mai mult har decât prietenul tău. Credeţi că prietenul dumneavoastră are mai multă milă decât Dumnezeu? Prietenul tău are mai multă dragoste decât Creatorul? Nu se poate aceasta. Dumnezeu te iartă şi acum dumneavoastră trebuie să începeţi din nou şi să acceptaţi iertarea”.

Întrebările şi răspunsurile lui Caviezel, împreună cu discursul de încheiere, au devenit virale în Internet, demonstrând popularitatea actorului şi popularitatea mesajului acestuia, acela că Dumnezeu iartă şi iubeşte.

„Înainte v-am spus că Dumnezeu niciodată nu-i va trimite pe oameni în iad. Oamenii sunt cei care aleg acest loc, deci este alegerea lor”, a adăugat. „Dumnezeu te-a creat şi El te iubeşte. Apreciez că ai venit astăzi aici. Iubiţi-vă unii pe alţii aşa cum şi eu vă iubesc. Prefer să fiu un necunoscut aici, dar numele meu să fie cunoscut acolo sus”, a încheiat Caviezel cu ochii plini de lacrimi.

Într-un interviu acordat lui Daily Mail, actorul a afirmat că interpretarea acestui rol i-a ruinat cariera. „Am fost refuzat în propria mea industrie, după ce mi-am asumat rolul principal în acest film atât de controversat, regizat de Mel Gibson. Jucând acest rol cu Mel, mi-a distrus cariera de actor dar nu-mi pare rău pentru că l-am interpretat. A fost o oportunitate unică pentru a-mi întări credinţa” a spus Caviezel.

El mai afirmă că din acea dată nu a mai primit alte oferte pentru alte filme şi că este refuzat de mulţi în cadrul industriei din Hollywood. Gibson l-a avertizat că dacă va accepta rolul lui Isus nu va mai lucra ca şi actor în acest oraş. „El mi-a spus: „Niciodată nu vei mai juca aici în Hollywood”. I-am răspuns: „Toţi trebuie să ne îmbrăţişăm crucea”.

Înainte de a interpreta rolul lui Isus era considerat o stea în creştere la Hollywood şi de atunci încoace (în 10 ani) a apărut doar în câteva filme. Vorbind despre Mel Gibson, care a fost considerat un model de stabilitate şi credinţă de creştinii autentici, dar care a eşuat lamentabil, Caviezel a spus: „Mel Gibson nu are nevoie de judecata mea, el are nevoie de rugăciunile mele”.

(Videoul este în engleză şi subtitrat în spaniolă).

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment

  1. Jim Caviezel: “Prefer să fiu un nimeni” (video) | Beni Drădici Răspunde

    […] Actorul Jim Caviezel, devenit faimos după ce a jucat rolul lui Isus în „Patimile lui Hristos”, a ţinut un discurs electrizant în Rock Church, în California, citând multe păcate, între ele amintind avortul şi asasinatul. Cu toate acestea, actorul le-a reamintit oamenilor că Dumnezeu are atâta dragoste pentru toată lumea încât poate oferi milă şi har pentru toţi aceia care au păcătuit în această formă (citiţi mai mult AICI) […]