Actorul Denzel Washington, care se roagă în fiecare zi

1266 0

Actorul Denzel Washington, care afirmă deschis că este creştin, a vorbit recent despre spiritualitatea sa, într-un interviu cu revista britanică GQ, unde a revelat cum a fost prima lui experienţă cu Duhul Sfânt, un rezumat al acestui interviu, fiind publicat de portalul NoticiaCristiana.com.

Fiind fiul unui pastor penticostal, Denzel a avut în copilărie unele probleme pentru a înţelege munca tatălui său: „El nu era un tiran, dar avea anumite lucruri pe care nu le puteam face. El avea propria lui biserică, şi duminicile erau lungi, pentru că trebuia-i să fi acolo toată ziua”, îşi aminteşte.

În adolescenţă a ajuns să-şi pună întrebări asupra propriei credinţe, dar figura tatălui său a fost o oglindă în care se reafirmau valorile lui spirituale. „Mulţi prieteni nu aveau tată. Eu am avut un tată. Tatăl meu era un bărbat decent. Era un bărbat foarte spiritual şi era un domn”.

Pe când avea 20 de ani, Denzel a avut o experienţă cu Duhul Sfânt. „Pastorul predica şi spunea: lasă-L să lucreze”, îşi aminteşte. Şi el l-a lăsat pe Duhul Sfânt să lucreze şi drept urmare a început să simtă prezenţa Domnului într-o manieră, că începea să-i fie frică.   „Eram plin de apă la gură, plângeam, transpiram. Mă eliberasem. A fost ceva foarte intens”.

După acea experienţă, actorul a decis să o cheme pe mama lui şi să-i explice ce i s-a întâmplat. „Am sunat-o pe mama şi ea mi-a spus că am fost umplut de Duhul Sfânt”, a spus actorul.

Vorbind mereu de relaţia lui cu Dumnezeu, actorul american a menţionat că citeşte Biblia în fiecare zi, iar rutina spirituală zilnică înseamnă pentru el să îngenuncheze şi să se  roage întotdeauna. „Îmi pun papucii de casă sub pat. Aşa că atunci când te trezeşti trebuie să te pui în genunchi ca să-i găseşti. Şi odată ce eşti acolo, începi ziua cu rugăciune. Ceri înţelepciune, ceri călăuzire”, a spus Denzel.

În cursul anului trecut, într-o întâlnire cu tineri actori, studenţi la arte dramatice, i-a îndemnat pe aceştia să-şi folosească talentul pentru a face bine şi să nu uite niciodată să se roage.

„Dacă începi ziua gândindu-te la toate lucrurile pentru care poţi să mulţumeşti, este un bun început pentru o zi bună”, a spus actorul studenţilor.

„Toţi avem un dar unic, acela de a ne apropia de oameni şi a-i impacta. Să ne înţelegem darul, să-l protejăm, să-l apreciem şi să nu abuzăm de el”.

„Niciodată nu veţi vedea un camion plin cu lucrurile dintr-o casă, mergând în spatele unui car funebru … şi spun aceasta acum când am avut şansa să câştig sute de milioane de dolari în viaţa mea. Nu-i voi putea duce cu mine şi nici dumneavoastră. Ne este vorba de cantitatea pe care o aveţi, ci ce faceţi cu ceea ce aveţi”, a mai spus Denzel.

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns