Un student este expulzat din universitate pentru opinii anti-gay en facebook

2983 1

Universitatea publică din Sheffield – Anglia, a expulzat recent un student ce studia asistență socială, după ce a făcut câteva comentarii în pagina personală de facebook prin care își exprima acordul său față de învățătura biblică privitoare la căsătorie și la etica sexuală, conform unei informații publicate de Christian Concern.

Studentul Felix Ngole, de 38 de ani, căsătorit și cu trei copii, ce se afla în anul doi de masterat în respectiva universitate, a fost expulzat și nu mai este recunoscut ca student în respectivul centru. Motivul pentru care a fost expulzat, după cum a fost informat studentul de către Comitetul responsabil pentru această decizie, este că respectivele comentarii în pagina lui de Facebook „ar fi putut cauza ofense unor persoane” și că „s-au depășit anumite limite ce sunt considerate neadecvate pentru cineva ce dorește să lucreze ca și asistent social”. Comitetul a considerat că opinia lui personală ar putea avea efect asupra „capacității acestuia de a desfășura o activitate de asistență socială”, se arată în comunicat.

Studentul a declarat că „este decis să facă recurs împotriva acestei decizii datorită consecințelor mai ample ale acesteia și a unor chestiuni de libertate religioasă și de expresie ce intervin în această problemă”.

Care este de fapt originea problemei?

Ngole a făcut un comentariu în luna septembrie a anului trecut, în pagina lui de facebook, în legătură cu cazul Kim Davis, acea secretară din Kentucky ce a fost arestată pentru că s-a opus să emită licențe de căsătorie perechilor de același sex. Studentul și-a exprimat sprijinul său față de Kim Davis și a explicat învățătura biblică privitoare la etica sexuală.

După două luni a primit un e-mail de la un funcționar al universității prin care i se spunea că acele comentarii sunt investigate și că este invitat la o întâlnire lunea viitoare. După mai multe reuniuni, Comitetul a dictat că trebuie să fie expulzat de la cursuri.

Matricula dumneavoastră de student este anulată și calitatea de membru al bibliotecii și a Universității sunt retrase. Este posibil că doriți să vă puneți în contact cu organismul de finanțare pentru a fi consiliat în legătură cu situația financiară a dumneavoastră”, i s-a comunicat lui Ngole.

Cenzura

Forma în care am fost tratat introduce probleme foarte serioase față de felul în care sunt cenzurate în universitățile engleze punctele de vedere și credințele studenților”, a spus Ngole.

Dacă declarațiile personale ale studenților în propriile pagini de pe rețelele sociale și între proprii lui prieteni pot să fie utilizate pentru a fi judecați dacă sunt persoane capacitate pentru a presta servicii precum dreptul, medicina, asistență socială, atunci trebuie să ne întrebăm de stadiul libertăților în Marea Britanie”, adaugă Ngole.

Studentul consideră că credința lui față de căsătorie și etică sexuală „reflectă curentul principal în creștinism, încredințarea biblică împărtășită de milioane de oameni în întreaga lume”.

Există aici o problemă mult mai serioasă în joc. Formarea continuă este momentul în care toți studenții trebuie să fie ajutați să-și exploreze credințele prin intermediul interacțiunii și al dezbaterii. Dacă aceștia sunt cenzurați inclusiv pentru că-și împărtășesc ideile și credințele într-o discuție pe facebook, atunci ce mai urmează”, s-a exprimat studentul?

Sprijin legal

Directoarea de la Christian Concern, Andreea Williams, a spus că „tratamentul universității violează perceptele de bază ale Legii Drepturilor Omului. Universitatea nu a protejat libertatea de expresie a studentului, în virtutea articolului 10 și libertatea de religie conform articolului 9. Studenții au dreptul să discute și să dezbată propriile puncte de vedere în propriile pagini de facebook”.

Felix a lucrat cu persoane ce se identifică ca și homosexuali, tratându-le cu respect și fără discriminare”, a mai spus Williams. „Are tot dreptul să-și exprime opinia, despre care nu există dovezi că acest punct de vedere a avut vreun efect negativ în munca lui”.

Din păcate, acesta este un alt caz în care creștinii sunt pedepsiți în arena publică și le sunt cenzurate ideile. Să-l ajutăm pe Felix în lupta lui cu Universitatea și înaintea justiției dacă va fi nevoie”, conclude Williams.

Sursa: Protestante Digital

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment

  1. Cum trebuie să le răspundem ateilor – câteva sfaturi practice By Beni Drădici  – Blog Creștin Ardelean Viorel Răspunde

    […] Un student este expulzat din universitate pentru opinii anti-gay en facebook1 martie 2016În „Libertate religioasă” […]