Un pastor este arestat în China pentru „punerea în pericol a securităţii naţionale”

2408 0

Soţia pastorului Huang Yizi a fost informată de autorităţile regiunii Zhejiang din China că soţul ei a fost reţinut din nou pentru „punerea în pericol a securităţii naţionale”, dar că nu-i puteau revela locul unde acesta se afla deţinut. Pastorul Huang, care a fost eliberat din închisoare în luna august, după ce a ispăşit o pedeapsă de un an, a fost arestat din nou în 12 Septembrie, aşa cum a fost informată soţia lui, a cărui prenume este Lin. Autorităţile au informat-o de acest lucru în 14 Septembrie, spunându-i că anunţul oficial privind arestarea lui este emis şi că îl va primi în curând acasă. Cu toate acestea, în 22 Septembrie Lin nu a primit nici un document de acest gen.

Soţia pastorului a vizitat împreună cu un avocat Biroul Securităţii Publice din Wenzhou unde a fost informată de noua arestare a soţului ei, aceştia refuzând însă să-i facă cunoscut locul unde se afla pastorul Huang, oficialităţile declarând că se afla sub investigaţii şi această informaţie este confidenţială de moment.

Au trecut doar 42 de zile din 1 August” a declarat Lin unui reporter al portalului China Aid. „Cum ar fi putut soţul meu să fie atât de abil şi de capabil încât să pună în pericol securitatea naţională, la doar o lună după ce a fost eliberat

Huang este doar unul din multele persoane arestate după ce au protestat faţă de restricţiile religioase tot mai severe din China, atât în Wenzhou cât şi în alte părţi ale ţării. Chen Chaohua, un pastor învăţător de la China Christian Evangelic Mission, a fost arestat la sfârşitul lunii august, fiind reţinut 24 de ore, dar pe urmă a fost arestat din nou. Un diacon numit Zhang Zhi se află şi el arestat şi la fel ca şi în celelalte cazuri, familia nu a fost anunţată oficial de acest lucru. Majoritatăţii familiilor a căror soţi erau arestaţi li s-a spus la fel ca şi lui Lin, că documentele oficiale de arestare au fost emise, şi că trebuie să le aştepte acasă.

În Anhui, provincie care se află în nord-estul provinciei Zhejiang, Lu Jiangyang, pastorul Bisericii Qiaotou, a fost pus sub custodia poliţiei în 20 Septembrie după ce agenţii poliţiei au făcut un raid într-o tabără de vară a studenţilor, patronată de către biserică.

Tot în 20 Septembrie, Biserica Mengyue a fost asaltată de către oficialităţi de la biroul de probleme religioase şi de către poliţia din Anshun. Un înalt funcţionar a citit un aviz indicând că biserica va trebui să-şi întrerupă orice activitate religioasă.

Sursa: China Aid

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns