Un medic din Boston este concediat pentru opinii contrare homosexualităţii (din seria „Se strânge cercul …”)

2529 0

În 30 Martie 2015, un important spital din Boston, afiliat la Universitatea Harvard,  Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), a expulzat pe un medic urolog foarte respectat de către personalul medical, pentru că acesta şi-a exprimat îngrijorarea faţă de natura puţin sănătoasă a comportamentului homosexual şi s-a opus de asemenea publicităţii agresive a spitalului în favoarea activităţilor de tip „gay pride” (orgoliu / mândrie gay).

Dr. Paul Church, a declarat portalului Charisma News, că el a fost informat printr-o scrisoare de către managerii spitalului, prin care era avizat că punctele lui de vedere asupra homosexualităţii sunt profund marcate de „discriminare”, „hărţuire” şi „comportament neprofesional”, iar versetele din Biblie pe care le-a folosit pentru a defini homosexualitatea sunt de asemenea „ofensive”. Drept urmare, un astfel de comportament nu mai poate fi tolerat şi urmează să fie concediat.

Richard Mast, un avocat de la Liberty Counsel, ce îl reprezintă pe dr. Church, a spus că medicul are tot dreptul să-şi exprime punctele de vedere, datorită dreptului la libertate religioasă.

Dr. Church a fost cenzurat şi supus unei acţiuni disciplinare pentru că şi-a exprimat obiecţia, din motive medicale şi religioase, faţă de promovarea homosexualităţii”, a spus avocatul.

Dr. Paul Church în misiune în Mexic
Dr. Paul Church în misiune în Mexic

Centrul medical a ordonat expulzarea medicului în luna martie şi apoi, la începutul acestei luni, s-a opus ca dr. Church să facă apel la această decizie. Problema îşi are originea cu câţiva ani în urmă, când spitalul a început să promoveze şi să participe la activităţile colectivului LGBT, inclusiv la serbarea anuală „Săptămâna Orgoliului Gay” din Boston şi în presiunile constante ale managerilor de a participa la ele.  Drept urmare, medicul s-a văzut obligat să vorbească şi a făcut unele comentarii pe un server de comunicaţii a BIDMC, unde a spus: „Evidenţele sunt incontestabile şi ele arată că aceste comportamente, comune în cadrul comunităţii homosexuale, sunt nesănătoase şi prezintă riscuri cu consecinţe medicale grave cum sunt afecţiunile cu transmitere sexuală, HIV, SIDA, cancer anal, hepatită, infecţiuni intestinale parazitare şi tulburări psihiatrice”.

Speranţa de viaţă se reduce semnificativ ca urmare a îmbolnăvirilor cu virusul HIV sau SIDA, duce la complicaţii ale altor probleme de sănătate şi la suicid. Doar acestea sunt suficiente pentru a reproşa comunităţii medicale, care are obligaţia să promoveze modele de comportament şi stiluri de viaţă sănătoase”, a mai adăugat dr. Church.

El a reamintit de asemenea administraţiei că personalul şi muncitorii spitalului reprezintă o diversitate de puncte de vedere morale şi religioase şi că mulţi dintre aceştia cred că homosexualitatea este anti-naturală şi imorală.

Richard Mast a spus că medicul are tot dreptul de a-şi face publice punctele lui de vedere şi nu trebuia să fie discriminat din cauza credinţei lui. „Faptul că o acţiune precum avortul sau căsătoria gay este legală, nu înseamnă că ea este şi morală”, a mai spus avocatul.

Acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Statele Unite” a spus Mast. „Vedem că în  America corporativă se adopta termeni vagi pentru a eticheta ceva ca fiind „ofensiv” şi acesta să fie un motiv de concediere. Vedem cum exprimările credinţei sunt discreditate. În loc să nu fie de acord cu ideile creştine, America corporativă caracterizează exprimările viziunii creştine ca şi ceva ofensiv, rău şi dăunător, şi adoptă efectiv astfel de măsuri în toate corporaţiile din America, din cauza convingerilor religioase”.

Dr. Paul Church, a lucrat ca medic urolog la BIDMC Boston, timp de aproape 30 de ani. Este membru al Harvard Medical School şi a realizat investigaţii asupra diagnosticului de cancer de prostată şi de vezică.  A fost de asemenea un voluntar frecvent pentru proiecte misionare medicale în Mexic şi Africa şi a conferenţiat pentru grupuri educative şi civice prezentând teme privind comportamentul sexual cu grad ridicat de risc.

Surse: Freedom OutpostChristian Today

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns