Tot mai mulţi musulmani se întorc la Hristos din cauza terorii semănată de ISIS

2164 0

Grupul terorist Daesh, (autodenominatul Stat Islamic ISIS) se consideră ca fiind păzitorul Islamului. Dar pe măsură ce acesta câştigă teren folosind o forţa brută şi teroarea, mesajul său religios duce la anihilarea altor credinţe şi distrugerea libertăţii religioase. Unii spun că extremismul afectează Islamul însuşi.

Cu toate că există informaţii care spun că Islamul va fi cea mai mare religie din lume în viitor, în actualitate acesta trece printr-o criză determinată de teribilele acte de Daesh, în numele lui Alah. Promovând cel mai violent mesaj în numele lui Alah şi al profetului acestuia Mahomed, duce ca tot mai mulţi musulmani să se îndoiască de credinţa lor şi să se apropie de creştinism.

Misionarii creştini în lumea islamică spun că avem mai mulţi musulmani convertiţi la creştinism de la atentatele din 11 Septembrie 2001 din Statele Unite, până în prezent, decât în cele 14 secole de istorie islamică.

Mărturii din Europa şi ţările arabe

În Londra, un student englez, emigrant din Pakistan, a părăsit Islamul după ce un studiu lung la convins că scrierea lor sfântă, Coranul, nu poate să fie adevărat. „Dacă cineva abandonează Islamul sau este un apostat, este expulzat din familie. Prietenii îl vor respinge şi va fi asasinat sau persecutat. Mulţi din prietenii mei spun: este pentru ultima dată când îţi vorbesc pentru că ţi-ai arătat lipsa de respect faţă de profetul Mahomed şi faţă de Islam”, spune Imram.

Imram nu este creştin încă, dar a studiat Biblia şi afirmă că religia creştină este superioară celei islamice. Unii dintre musulmani devin atei, dar alţii descoperă un Dumnezeu al dragostei.

În Elveţia, pastorul Fouad Rasho, emigrant din Siria, a botezat peste 100 de musulmani. „Din cauza lui ISIS, mulţi musulmani se convertesc la creştinism”, indică Fouad Rasho. „În fiecare săptămână cunosc pe unul sau mai mulţi care vin la mine spunând: vreau să cunosc creştinismul dar pe acela din Biblie. Se simt foarte stânjeniţi să fie musulmani”, comentează Rasho.

Când Nassim Ben Imam a ajuns în Germania cu părinţii lui, venind dintr-o ţară musulmană, îşi aminteşte că prima lui experienţă în această ţară, a fost să gândească despre Germania, o ţară creştină, ce îmbrăţişa o religie a păcatului. „Vedeam oameni dezbrăcaţi la televizor, bărbaţii şi femeile locuiau împreună fără să se căsătorească, şi acestea erau roadele religiei creştine”, spune Nassim.

Dar apoi Nassim a descoperit creştinismul real şi astăzi este un creştin evanghelic ce predică Evanghelia altor persoane de credinţă musulmană sau de alte credinţe. „Atunci când oamenii înţeleg cine este Isus, îl iubesc din ce în ce mai mult. Şi când musulmanii înţeleg mai bine cine este Mahomed, ce semnifică Coranul şi istoria acestuia, se îndepărtează de Islam”, mai spune Nassim.

Opinia lui Nassim este că Islamul pare să fie puternic, dar acesta se alimentează din vidul spiritual din ţările unde creştinismul este slab. „Puterea cea mai mare a Islamului constă în debilitatea creştinilor, şi este ceea ce se întâmplă în Germania, în Statele Unite şi în toate ţările occidentale”, se lamentează Nassim.

Fratele Rachid este fiul unui imam marocan ce a trăit ca creştin în secret timp de 15 ani. Acum, prezintă un program în limba arabă intitulat „Întrebări Provocatoare”, care îi determină pe musulmani să-şi investigheze credinţa.

„Mulţi musulmani spun: dacă ceea ce face ISIS este Islamul, atunci eu îl părăsesc. Unii devin atei. Există un mare val de ateism în lumea arabă acum şi există un mare val de convertiri la creştinism, oameni care îl urmează pe Hristos. Eu niciodată nu am mai văzut aşa ceva. Niciodată înainte nu s-a confruntat cu o astfel de criză”, a comentat Rachid.

Cu toate că Islamul este pregătit să domine occidentul, fratele Rachid crede că creştinii nu trebuie să se teamă. El este convins că este o religie care moare încetul cu încetul. „Islamul nu este un instrument al lui Dumnezeu pentru a judeca occidentul. Oamenii se tem pentru ceea ce văd la ştiri, dar chiar violenţa este un semnal al acestui colaps”, conclude Rachid.

(video-ul este în limba spaniolă)

Sursa: Mundo Cristiano

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns