Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini. Suntem pregătiţi? (2)

2597 3

Evanghelici influenţi iau atitudine faţă de cazul Houston, printre care Ronnie Floyd, John Piper şi Ben Carson, în timp ce alţii sunt nevoiţi să plătească fermitatea faţă de valorile Scripturii.

manifestación-pastores
Pastori din Houston protestând împotriva deciziei primăriei

În postarea precedentă pe această temă, pornind de la cazul Houston, în care primăriţa oraşului i-a somat pe câţiva pastori din oraş să predea conţinutul predicilor lor, spuneam că deja se văd semne clare care au de-a face cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor adevăraţilor creştini. Se încearcă prin toate metodele amuţirea vocilor celor care au curajul să pronunţe cuvinte precum: păcat, vinovăţie, sfinţenie, pro-viaţă, judecată, etc. Colectivul LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), sunt în plină campanie legislativă în Statele Unite, unde înregistrează victorie după victorie. În Europa deja şi-au impus punctul de vedere cu mai mulţi ani înainte, iar pe bătrânul continent, vocile evanghelicilor care să protesteze, sunt timide şi nesemnificative, în raport cu majoritatea. O victorie definitivă a colectivului LGBT în America ar însemna un pas uriaş pe drumul acestei degringolade morale în care este angajată civilizaţia occidentală. În acest articol vreau să vă prezint câteva luări de poziţie ale unor persoane influente, vis a vis de cazul Houston, precum şi câteva cazuri în care unele persoane s-au văzut obligate să renunţe la posturile lor sau au trebuit să plătească preţul fidelităţii lor faţă de Scriptură. Şi vreau să mai adaug că nu sunt unicele cazuri. Vom mai vorbi despre ele în alte postări viitoare.

Evanghelici influenţi au luat atitudine faţă de această vulnerare a libertăţii religioase şi de expresie, protejată de primul amendament al Constituţiei Statelor Unite.

„Este un clar exemplu de extra limitare a guvernului” a semnalat Ronnie Floyd, preşedintele Convenţiei Baptiste de Sud. „Independent de natura informaţiilor pe care le doresc de la respectivi pastori, este o clară intenţie de a reduce la tăcere, Biserica din Houston, Texas, Statele Unite şi toată lumea” a scris Floyd în blogul său personal. „Suntem de partea pastorilor şi a bisericilor din Houston care au fost intimidate de către primăriţa oraşului”, a mai specificat pastorul.

Autorul creştin Eric Metaxas, îşi exprimă îngrijorarea. „Acţiunile primăriţei din Houston demonstrează că s-a traversat linia roşie privitoare la libertatea religioasă. Se va deştepta Biserica?”, spunea acesta pe Twitter. El și-a exprimat surprinderea și îngrijorarea față de această situație, convins fiind că America a luat-o pe un drum de pe care este dificil să se mai întoarcă. Şi în eventualitatea în care cazul din Houston va fi închis, iar primăria își va retrage plângerea (ceea ce pare că se va și întâmpla), situația nu se va schimba, fiindcă pe fond s-a ajuns deja la o situație extrem de complicată. „Poate că vom câștiga această rundă, dar e clar că avem o problemă, și nu numai în Houston”, a scris Metaxas.

Cunoscutul predicator John Piper sfătuia pe păstorii din Houston să fie curajoşi şi să-şi alcătuiască predicile de duminică bazându-se pe învăţătura biblică privind homosexualitatea şi să o invite în mod expres pe primăriţa oraşului să le asculte.

„Libertatea religioasă este în pericol de extincţie în Statele Unite, de aceea cred că tăcerea nu este o opţiune”, a specificat Samuel Rodriguez, preşedintele organizaţiei NHCLC, din care fac parte doi dintre pastorii somaţi. „Din convingere, înţelegem că o postură de indiferenţă azi, va duce la o situaţie de captivitate mâine. Pentru binele copiilor noştri, trebuie să luptăm pentru a apăra acest principiu fundamental al libertăţii religioase”, a spus Rodriguez. (Protestante Digital)

Khanh Huynh, unul dintre pastorii somaţi în Houston, s-a predat Domnului în timp ce fugea din Vietnam în Indonezia. Khanh, împreună cu alţi refugiaţi vietnamezi fugea de guvernul comunist din Vietnam, într-o barcă, după căderea oraşului Saigon. Şase dintre compatrioţii lui au murit în timpul traversării. A ajuns în America în căutarea libertăţii religioase, de care nu s-a putut bucura în Vietnam şi a fondat Biserica Baptistă vietnameză. „Acolo nu ne-am putut exprima libertatea de credinţă”, a spus pastorul. „Am plătit ca să ajungem în ţara noastră adoptivă, unde sunt recunoscute drepturile omului de exprimare şi de religie”. Ce ironie este ca respectivul pastor să se confrunte cu o situaţie similară tocmai în ţara libertăţii.

“Acei care doresc drepturi speciale pentru orientarea sexuală caută să rescrie fibra morală tradiţională a societăţii noastre”, scrie Tim Berlin, pastor senior al Bisericii Baptiste “Credinţa” din Warren. “Nu ştiu un alt exemplu când slujbele susţinute de pastori să fie somate, cu excepţia Germaniei naziste şi a Rusiei comuniste. Acest lucru îl găsesc ironic deoarece primul exemplu de acest fel care se întâmplă în America vine din partea comunităţii LGBT.”

„Noi ca şi americani trebuie să avem grijă de toate aspectele care sunt scrise în Constituţia noastră şi să fim conştienţi atunci când acestea sunt ameninţate. Unul dintre marile pericole din America din ziua de azi este intoleranţa extremă, în numele toleranţei”, scrie eminentul chirurg şi activist conservator Ben Carson, în noul său blog.

„Primul Amendament al Constituţiei Americane a fost redactat cu multă grijă pentru a se evita impunerea de legi şi ordonanţe care să calce în picioare acest drept. Problema din Houston merge mult mai încolo de libertate de expresie şi de drepturile homosexuale. Suntem avertizaţi de ce se poate întâmpla dacă nu suntem atenţi în a păzi libertăţile noastre pe care le-am obţinut. Din fericire, o furtună de proteste imediate, se pare că reuşesc cel puţin temporar să oprească acest asalt flagrant asupra tuturor americanilor, fie că aceştia îşi dau seama sau nu”, a concluzionat Carson.  (Charisma News)

În timp ce unii iau poziţie, alţii se văd obligaţi să renunţe la slujbele lor

Judecătorul Gilbert Breedlove din Carolina de Nord, a renunţat lunea trecută la postul său deoarece nu dorea să-şi trădeze credinţa lui creştină, efectuând căsătorii între persoane de acelaşi sex, care acum sunt permise de legea statului, după ce interdicţia căsătoriilor de acest fel în Carolina de Nord a fost anulată în 10 Octombrie, de către un judecător federal. Magistratul de 57 de ani, care este şi pastor ordinat, s-a văzut obligat să ia această decizie, după 24 de ani de activitate judiciară. „Era unica opţiune pe care o aveam”, a spus Breedlove ziarului Citizen Times. „Ne-au spus că suntem obligaţi să efectuăm căsătorii homosexuale şi acest lucru era ceva ce eu nu puteam să fac datorită convingerilor mele religioase. Eu eram creştin atunci când am început cariera de judecător”, a continuat Breedlove. „În acel moment, legea nu îmi cerea să fac ceva ce era în contra credinţei mele în Dumnezeu. Acum când legea s-a schimbat, eu rămân cu credinţa”.

Cu toate că şi-a pierdut locul de muncă, acesta a declarat că nu este îngrijorat cu privire la viitorul său financiar, deoarece are încredere deplină în Domnul. „Aceasta este una din cerinţele ce se impun pentru a fii creştin. Dacă eşti disponibil să-l slujeşti pe Domnul, atunci El îţi va purta de grijă”, a mai spus magistratul.

Joia trecută, un alt judecător din condatul Rockingham, pe nume John Kallam jr, a luat aceeaşi decizie ca şi colegul său, spunând că a oficia căsătoria unor homosexuali „înseamnă a profana o Instituţie Sfântă stabilită de Dumnezeu însuşi”.

„Atunci când am depus jurământul, am înţeles că va trebui să oficiez căsătorii şi am făcut acest lucru de-a lungul mandatului meu”, a scris Kallam în cererea de demisie. „Dar când am depus jurământul nu se preciza nicăieri că eu voi fi obligat să căsătoresc perechi de acelaşi sex”.

Iar alţii trebuie să plătească …

“Cazul Houston nu face decât să ilustreze drumul înfundat pe care merge noua construcție democratică, una în care în numele toleranței se anulează dreptul de exprimare a convingerilor proprii”, citim în revista on-line Semnele Timpului.

De altfel, astfel de lucruri se întâlnesc şi în Europa. În anul 2003, o situație similară s-a petrecut în Suedia, acolo unde, conform legislației suedeze, „căsătoria” între homosexuali este permisă și în biserică. Din această perspectivă, pastorii care țin la valorile tradiționale au o viață grea. „În Suedia, cei care predică Biblia în biserică merg la închisoare”, se putea citi pe banderolele câtorva zeci de demonstranți adunați în fața tribunalului din Jönköping, pentru a-l susține în timpul procesului pe Åke Green, un pastor penticostal condamnat inițial la o lună de închisoare. Instanța de fond a considerat că pastorul s-a făcut vinovat de „săvârșirea infracțiunii de incitare la ură față de homosexuali”.

Cu un an mai devreme, Harry Hammond, un cetățean englez, a fost amendat fiindcă a purtat o pancartă pe care scria: „Stop imoralității. Stop homosexualității. Fără lesbianism.” La vremea respectivă cazul a ajuns de notorietate în Marea Britanie. Deși a fost agresat și trântit la pământ, Hammond a fost cel amendat, nu agresorii. Desigur, poate fi discutabilă corectitudinea gestului lui Hammond, însă pe fond problema rămâne aceeași. Drepturile par să fie oferite cu dedicație. Adică unii sunt mai egali decât alții. (Semnele Timpului)

Spuneam în postarea precedentă că va veni vremea când vom fi intimidaţi şi ameninţaţi cu închisoarea dacă ne vom opune noii moralităţi care se impune în societatea noastră. dar nu credeam că voi întâlni aşa de repede un astfel de caz. Este cel al soţilor Donald şi Eyelyn Knapp, ambii fiind pastori ordinaţi şi care celebrau căsătorii într-o mică capelă din localitatea Coeur d`Alene, Idaho. Proba focului a venit peste ei când , la fel ca şi în Carolina de Nord, tribunalele au anulat amendamentul prin care căsătoria se referă la uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

La începutul lunii octombrie, aceştia au refuzat respectuos să oficieze căsătoria a două persoane de acelaşi sex din micul lor oraş. În 17 Octombrie, avocaţii acelei perechi au depus o plângere federală şi o propunere de restricţionare temporară a pastorilor de a oficia căsătorii. Acum ei se confruntă cu o posibilă pedeapsă de 180 de zile de închisoare şi 1000 de dolari amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută pentru fiecare căsătorie care este refuzată. (The Daily Signal)

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

3 comments

  1. Dorian C Răspunde

    Reblogged this on Trezire si Restaurare.

  2. Putem fi prieteni cu amoniţii? – 1 Cronici 19:1 – 19 | Beni Drădici Răspunde

    […] regulile. Amintiţi-vă de cazul pastorilor din Houston, despre care am scris pe acest blog, de judecătorii care au trebuit să-şi dea demisia în Carolina de Nord, de cazul Rocco Buttiglione în faţa Comisiei Europene în 2004, de […]