Se strânge cercul … (9) – în SUA, pastorilor le este interzis să numească homosexualitatea „păcat”

6645 1

În mijlocul dezbaterilor privind legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali în Statele Unite, mulţi pastori au fost de părere că acesta era doar primul pas al unui val de „creştinofobie” în naţiunea americană, ce timp de secole a fost numită ca fiind o naţiune creştină. Mai multe cazuri au ieşit recent în mediile de comunicare, ce demonstrează confruntarea dintre creştini şi activiştii gay.

Pastorii sunt daţi afară din închisori

În statul Kentucky, pastorii care slujesc ca şi consilieri voluntari în departamentul închisorilor au primit instrucţiuni că le este interzis să numească „păcat”, comportamentul homosexual al celor ce manifestă o astfel de orientare. Cei care nu doresc să se supună noilor reguli, nu vor mai putea realiza nici un fel de activitate în instituţiile statului.

Aşa cum este comun în Statele Unite, cazul a terminat la tribunal, după ce pastorului David Wels i-a fost retras permisul de a lucra într-o închisoare de minori din Kentucky. În apărarea acestuia s-a prezentat Liberty Counsel, organizaţie ce se implică în probleme de libertate religioasă, care a spus că: „a-i lua Biblia unui pastor este ca şi cum i-ai lua bisturiul unui chirurg. Fără ea nu poate să aducă vindecare”.

Wells a lucrat mai mult de 10 ani în misiunea din închisoare, ce este susţinută de Biserica Baptistă din Pleasant View. Pastorului i s-a interzis de către guvern să continue cu activitatea în închisoare începând din 7 Iulie 2015. Justificarea guvernului este că acesta s-a opus să respecte o ordonanţă prin care se angaja să nu critice „stilul de viaţă sexual alternativ”, pentru că este „depreciativ”, „tendenţios” şi constituie „o provocare la ură”.

Politica Departamentului de Justiţie Juvenilă din Kentucky (DJJ), a stabilit că personalului şi voluntarilor DJJ, „le este interzis să le spună tinerilor din colectivul LGBT, că sunt anormali, deviaţi, păcătoşi, sau că trebuie şi pot să-şi schimbe orientarea sexuală”.

Conform Liberty Counsel, pastorului David Wels i s-a cerut să semneze un formular prin care „promite să se abţină să le spună oricăror tineri minori că homosexualitatea este păcătoasă”. După ce s-a opus semnării acestui formular, a primit o scrisoare prin care superintendentul închisorii, Gene Wade îl anunţa: „participarea dumneavoastră ca şi voluntar religios în serviciul tijnerilor, încetează în această instituţie conform Politicii DJJ 112, fracţiunea IV, alineatul h”.

Liberty Counsel a trimis o scrisoare la responsabilul Kentucky DJJ, Bob Hayter, prin care este anunţat că această măsură luată împotriva pastorului, este neconstituţională.

Cazuri similare s-au înregistrat în California, Oregon şi New Jersey. Autorităţile interzic sesiunile de consiliere care încearcă să-i convingă pe tinerii ce se simt atraşi de pesoane de acelaşi sex.

Persecuţia capelanilor

Nu doar pastorii ce lucrează ca şi voluntari sunt sancţionaţi. Activistul Mikey Weinstein, preşedintele Fundaţiei Armata Fără Religie, a prezentat o plângere contra capelanilor din armata Statelor Unite. Dorinţa acestuia este ca toţi capelanii ce se opun homosexualităţii să fie eliberaţi din funcţii. Pentru că, dacă nu se face acest lucru, ei sunt de fapt împotriva comandantului şef al Forţelor Armate, Barack Obama, ce este un apărător activ al cauzei LGBT.

Într-o scrisoare publicată de către site-ul WND, Weinstein argumentează că „unicul lucru onorabil pe care aceşti învinşi pot să-l facă este să-şi împăture uniformele, să predea documentele şi să părăsească capelania militară americană. Dacă nu sunt dispuşi, sau sunt prea laşi pentru a-l face, Departamentul de Apărare trebuie să cureţe imediat această mizerie intolerantă ce insistă să se menţină în rândurile forţelor noastre armate”.

Cu toate că Departamentul de Justiţie nu s-a pronunţat oficial asupra problemei, tendinţa este de a pune capăt acţiunilor creştinilor. Este bine de menţionat că Weinstein, ce este un colonel retras din armată, este parte dintr-un consiliu din cadrul Pentagonului, ce analizează cazurile de libertate religioasă.

Într-un interviu cu The Washington Post, acesta a spus că creştinii în interiorul armatei constituie o ameninţare pentru securitatea naţională.

Surse: Charisma NewsNoticiaCristiana.com

Comentarii

In this article

Lasă un răspuns

1 comment